Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli chcesz naprawdę dobre opony to polecam NOKIAN WR D3, jest kilka osób w dziale E90 i E60 którzy używają tych opon i są bardzo zadowoleni z nokianów zimowych jak i letnich.
  • Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Dokładnie :D Nokiany są bardzo dobre :cool2: Kupuję tylko zimowe ale chodzą na 3 autach od kilku lat i zadnych zastrzeżeń :D
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zaufaj forumowiczom którzy użytkują te opony na samochodach z tylnym napędem i mają bardzo dobre opinie o nich.
Opublikowano

nom pewnie tak. tyle ze to jedne z najdroższych :D ale te nokiany mi się podobają :)

a UG8 jednak sobie odpuszczę. więc albo kupię UG7 albo dołożę i kupię te nokiany WR D3.

chyba więcej nie ma co kombinować :)

Opublikowano

mowimy o ultra G|rip 8 a nie 7 ;p

Sam sie zastanawiem nad kupnem jeszcze dwoch opon i wlasnie co doradzicie Ultra Grip 8 czy NOKIAN wr d3 jak myslicie moze ktos z uzytkownich tych wlasnie opon sie wypoiwe

Opublikowano

wpisz w google:

ultragrip 8 opinie

i dwie pierwsze strony masz opinie. po przeczytaniu stwiedziłem ze rezygnuję z tych ug8 i biore albo nokiany albo ug7 :)

Opublikowano

kup ostatni auto swiat,tam jes test opon zimowych

jak juz pisalem wczesniej z drozszych opon continental ts850, jest to nowy bieznik ale poprzednik ts810 i ts830 mialy zawsze najlepsze opinie

zwroc uwage jezeli bedziesz czytac na marke falken u mnie najbardziej sprzedajaca sie opona to falken

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
guzior a Ty tez jezdzisz na tych nokianach?

Ja w ogóle nie jeżdżę na zimówkach ponieważ w kraju gdzie mieszkam nie ma śniegu :) ale niedługo czeka mnie zmiana letnich i myślę nad NOKIAN Z G2, kolega ma takie i jest zachwycony.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
aa widzę teraz IRL :) tam w zimie nie jest slisko?

Czasem tylko bardzo wcześniej rano temp. spadnie poniżej 0 ale jak już słońce wyjdzie to robi się temp. plusowa a śnieg jak przez całą zimę posypie lekko przez 10 min. to to by było na tyle :)

Opublikowano

Testy ADAC z 2012:

http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2012_winterreifen_Test_205_55_R16.aspx?tabid=tab1

Poza tym dużo dobrego czytałem o Michelin Alpin 4, ale cena to już najwyższa półka, patrząc po allegro i ogólnie sklepach w necie dosyć dobrym stosunkim cena jakość wyróznia się właśnie Nokian WR3. Myślę, że będę celował w ten zakup.

A zabieg z felgami sobie odpuszcze, zostawie te 16 i kupie 205/55.

Pzdr,

c44rl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
poczytaj sobie jeszcze o nokian wr a3 ;-) lepsze niz d3. co do gy ug7+ mialem i nie polecam. pierwszy sezon w miare ok ale nastepne dwa dramat. mialem je w e46 w rozmiarze 205/55 16 strasznie marna przyczepnosc.

🙃🙃

Opublikowano

no tak ale na allegro komplet wr d3 mam za 919 zł. wiec calkiem niezle. i chyba je w koncu wybiore (bo tez sie zastanawiam jeszcze nad ug8)

bo na tym necie jest tyle opinii ze naprawde ciezko cokolwiek wybrać :)

Opublikowano
ja dokupuje jeszce dwie z Nokian wr d3 240 zl sztuka , a wr a3 sa 115 zl drozsze ;/ na sztuce , a czytajac opinie jak i testy opon zimowych to Nokiany wychodza bdb , a ug8 podobno porazka wyszla. Lepsze juz ug7 z tego co czytalem , ale ja zostaje rzy Nokian wr d3 milo czyta sie opinie , ogladalem takze filmiki i przyczepnosc naprawde super heh ;)
Opublikowano

Witam panowie nie będę zakładał nowego tematu.

Ale co wybrać Nokian WR D3 czy A3 ?

Doradźcie bo cenowo wyglądają podobnie a decyzja jest jedna i ostateczna :mrgreen:

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano

nom droższe, ja jeszcze nie kupowalem, ale wezmę te wr d3 z tego względu, że zawsze jezdziłem na bieżniku właśnie naciętym tak jak na wr d3 i mi bardzo odpowiadał.

zresztą myslę ze co by się nie kupilo w tej cenie to i tak bedzie dobre

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
WR A3 to nowy produkt NOKIAN i nie ma jeszcze opinii ale podobno mają być lepsze pod względem oporów toczenia i bardziej ekologiczne.