Skocz do zawartości

e39 530D kodowanie wtryskiwaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

oddalem auto do mechanika z cieknacymi wtryskami problem wyciekow znajduje sie pomiedzy cewka a wtryskiwaczem,

w poniedzialek oddam je do sprawdzenia i regeneracji moje pytanie brzmi czy po takim zabiegu trzeba :

1przeprowadzac w aucie kodowanie wtryskow oraz ustawienie kata wtrysku?

2czy ktos moglby wyslac instrukcje badz pokierowac mnie do jakiegos tematu jak to zrobic w inpie badz dis?

z gory dzieki.

Opublikowano
Po montażu nowych zregenerowanych wtryskòw w DDE 4.0 trzeba zresetować korekcje INPA lub DIS . Wtryski wymagają kodowania w DDE 5.0 i wyżej...
http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
Opublikowano

podziekowal.

wtryski jednak kupuje uzywane poniewaz mechanik poprzedniego wlasciciela minal sie z powolaniem i powinien byc hydraulikiem... mianowicie uzyl do wszelkich polaczen wtryskiwacza tasmy teflonowej ;/ lacznie z polaczeniem rozpylacz - wtrysk...

Opublikowano
heh... niezły ancymonek :lol:
http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
Opublikowano
taa poprostu bez komentarza... jednak wtryski oddalem do sprawdzenia kolo musi rozlozyc wtryski usunac tasme umyc sporawdzic i to wszystko za jedyne uwaga promocja 150 zl za sztuke i bedzie informowal na bierzaco jakie dodatkowe koszta... mam to auto od tygodnia i na dzien dobry ze 2 tys pojdzie...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
odswiezam termat po regeneracji wtryskow znow cieknie ropa wokol wtryskow mokro w aucie dryfi co moze byc nie tak?;/

witam

mialem ten sam problem , moze byc zle uszczelnienie wtrysku , lub po prostu niedokrecone z odpowiednią siłą przewody zasilające , proponuje wymienic końcowki od nadmiaru "tzw przelew"

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
tak zostaly wymienione podkladki natomiast odkrece kolektor i poprawie jeden z wezy zasilajacych paliwo bo znalazlem gnoja z ktorego cieknie i bede dalej ogladal po uprzednim wydmuchaniu nadmiaru ropy z kanalu.,