Skocz do zawartości

Jedna strona grzeje a druga chłodzi pomocy idzie zima

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich gorąco w tych chłodnych dniach Koledzy potrzebuje pomocy w mojej beji e38 730i wystąpił problem mianowicie lewa strona(od kierowcy) grzeje jak należy a prawa cały czas wieje chłodne powietrze wymieniłem już elektrozawór ten który znajduje się na ścianie działowej silnika po stronie kierowcy i wymieniłem też panel sterowania klimy i nadal nic może wy macie pomysł co to mogło paść z góry dziękuje pozdrawiam
Opublikowano
sparwdz zawory ogrzewania sa dwa na prawa strone 1-n i lewa strone 1-n pewnie jeden niema styku lub sie zawiesil pokrec lub poreguluj pokretlami(przyciskami) moze sie odblokuja plyn sprawdz swoja droga a jeszcze jedno zapal auto wlacz ogrzewanie otwórz maske i dotykaj zawory ogrzewania ten ktory bedzie zimniejszy to bedzie zawieszony ja mialem tak w e34 i e32 tam pomoglo wlanczanie pod czas jazdy raz zimne raz cieple powietrze polecam takie zabiegi robic co jakis czas nawet w lecie to nie bedzie takich niespodzianek. :lol:
Opublikowano
Dziękuje wszystkim za rady lecz nic się nie zmieniło ciągle wieje zimne sprawdzałem dwu krotnie stan układy chłodzenia i 2 razy odpowietrzałem sprawdziłem również zawory i jak zmniejszam temperaturę to słychać jak pod deską chodzą klapy od ciepło zimno więc chyba działają co tu może być jeszcze?????????
Opublikowano

Jeśli jedna strona grzeje a druga nie to nic do tego nie ma odpowietrzenie. Gdyby był zapowietrzony nie grzała by żadna ze stron.

Pewnie zawiesiły się klapki które są niestety za deską. O ile w e38 jest tak samo jak w e39 a myślę ze jest podobnie. Niestety chyba czeka Cię zrzucanie deski bo raczej nie dojdziesz do tego inaczej.

Opublikowano
Ja stawiam na elektrozawory...pewnie sie pozawieszały...zestaw naprawczy ok 50 zł.
Opublikowano
Jeśli jedna strona grzeje a druga nie to nic do tego nie ma odpowietrzenie. Gdyby był zapowietrzony nie grzała by żadna ze stron.

Pewnie zawiesiły się klapki które są niestety za deską. O ile w e38 jest tak samo jak w e39 a myślę ze jest podobnie. Niestety chyba czeka Cię zrzucanie deski bo raczej nie dojdziesz do tego inaczej.

Koledzy a może ktoś może mi powiedzieć mniej więcej znajdują się "klapki " po prawej czy po lewej stronie czy może na środku a super by było jak by ktoś miał schemat -rysunek i czy może da się to naprawić bez zdejmowania deski ??????????

Opublikowano

http://bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=5171

Ja tez z tym walcze,czekam na komplet naprawczy od kolegi z linku na dole,kliknij rowniez na fotorelacja_e38 e39

pod zdjeciem w aukcjii i wszystko jasne.

http://allegro.pl/show_item.php?item=2613260664&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62