Skocz do zawartości

Glowica do e39 z e36 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam peknieta glowice w e39 523i m52 rok 1998 - szukam uzywki i zastanawiam sie czy bedzie pasowala z modelu e36 328i. Lub z jakiego innego modelu ?

Czy ktos moze doradzic bo nie chce w ciemno kupować

Dzieki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

każdy silnik m52 o jednakowej pojemności jest taki sam bez względu na to czy siedział w e36 , e39 , czy e38.

Głowica będzie dobra.

Zawsze też możesz sprawdzić numer części w katalogu. < powiedzmy realoem>

Numer musi sie zgadzać.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
ten sam problem ostatnio mnie dotyczył, i sprawdzałem to w silniku M52 głowica od 2500 i 2800 jest taka sama, przynajmniej średnica na gary,ale nie wiem jak z zaworami
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Mam do kupienia glowice z modelu 328i i na niej jest wybity nr 1738400 ( casting number ? ) jest to dokladnie taki sam jak u mnie. Jedyna roznica to taka ze on ma jeszcze wybity nr 30 w pracym gornym rogu ( zobacz link http://www.ebay.co.uk/itm/221129800331?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 ) a u mnie 17.

Co to moze oznaczac ? Mieszkam w Uk a tutejsi "mechanicy" nic nie wiedza.

Bedzie to pasowac?

Opublikowano
Z tego co wiem każda głowica M52 tego samego silnika jest taka sama.

PS. W UK e36 są szanowanymi autami czy też są katowane? Bo w PL szczerze mówiąc z e36 nie kupił bym głowicy

Nie spotkalem sie z katowanymi ( co nie znaczy ze ich nie ma ). Podobnie jak w Polsce zalezy to od wlasciciela.Tu sa lepsze drogi wiec zawieszenie nie jest tak wymeczone a wszechobecna policja dba abys jechal przepisowo.

Czesciej spotkac mozna zaniedbane ( poobijane, porysowane ) niz zakatowane.