Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pewne pytanie na które nie mogę nigdzie znaleźć żadnej informacji :| . Mianowicie mam zamiar założyć dodatkowy elektrozawór na przewodzie paliwowym, ot takie własne zabezpieczenie antykradzieżowe, ale mam w samochodzie zamontowane fabryczne Webasto, z czego bardzo się cieszę :) . Jak wiadomo Webasto jest niezależne, a moje pytanie jest, czy paliwo do Webasto idzie tym samym przewodem paliwowym co do silnika , czy poprowadzone jest osobnym od głównego zbiornika?

Nie chciałbym założyć elektrozaworu, tym samym odciąć dopływ paliwa do Webasto.

Opublikowano

Dzięki bardzo! :cool2: o to mi właśnie chodziło :D wiec mogę spokojnie wstawić elektrozawór za filtrem paliwa.

Pozdr.

Opublikowano

A kto by chciał Ci zwinąć Twoją bunię ? Pracuję w sł. spec . i od 3 lat zanotowano tylko 14 przypadków udanych kradzieży tego auta z tego 12 odnaleziono .

Daj sobie na wstecz i lepiej zainwestuj w kwiatki dla lubej :lol:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

Pilot jest jako opcja za która trzeba dopłacić . Pamietam ,że czytałem na tym forum kiedyś o kosztach ok. 1000 zł . Zasieg ok. 30-40 m .

Jeśli wiesz kiedy wychodzisz z pracy to można wszystko ustawić czasowo na iDrivie - pilot zbędny wydatek . :nienie:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
1000zł to lekka przesada :) Kupiłem auto z webasto, a poprzedni właściciel nigdy z tego nie korzystał i nie pamięta czy dostał pilot czy nie :)
Opublikowano

Amsat, pilot zbędny wydatek? Do skutecznego nagrzania wnętrza potrzeba w mroźne dni min 15 minut, natomiast samo Webasto czy to zaprogramowane z I-Drive czy z pilota wyłączy się po 30 minutach. W praktyce, ciężko tak punktualnie zaplanować każdy wyjazd. Powiem więcej, rzadko kiedy się to udaje.

Gdzieś tam coś przeczytałeś na forum i nawet nie sprawdziłeś. Webasto (opcja 536) wychodziła razem z pilotem w komplecie, którego zasięg wynosi do 150m (info z oficjalnej serwisówki) a nie 30-40m.

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja dostałem pilota od poprzedniego właściciela, zasięg na pewno większy niż 30-40 metrów bo bez problemu sięga u mnie z 6 pietra na parking, i tak naprawdę to jeszcze nigdy nie ustawiałem godziny w idrive, ale zazwyczaj włączam z pilota krótko przed wyjściem z domu, ale to zależy gdzie ktoś mieszka, poprzedni właściciel nie używał w ogóle pilota bo parkował w garażu podziemnym, i w budynku z 2-go pietra już nie łapał.