Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Jak w temacie.

Link

Mam problem tego typu że od soboty w ogóle nie działa mi dmuchawa. Nie ważne czy najwyższy bieg czy najniższy.

Wcześniej grzało/chłodziło na nogi i na szybę. Teraz zero reakcji. Dodatkowo po włączeniu nawiewu słychać dziwne hałasy.

Co to może być dmuchawa czy jeż?

Edytowane przez tajger
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

tajger,

poszukaj najpierw, jest tego w necie trochę.

Bezpieczniki sprawdziłeś? Jeżeli nie to zacznij od tego. Jeżeli są ok, to w przypadku braku jakiejkolwiek oznaki ruchu dmuchawy, miecz (a nie jeż w e32) nie ma nic wspólnego. Najprawdopodobniej padła Ci sama dmuchawa.

TUTAJ coś więcej o podobnym przypadku, a przynajmniej lista wg której można zacząć sprawdzać i eliminować poszczególne punkty.

TUTAJ fotorelacja z wymiany dmuchawy.

pzdr

yaz

Opublikowano
Bezpieczników nie sprawdziłem przyznaje. A tylko dlatego, że wcześniej działał mi tylko nawiew na nogi bądź na szybe a nagle w ogóle przestało dmuchać. No nic jutro pozostaje mi grzebanie.
Opublikowano

Dzisiaj dmuchawa zaczęła działać normalnie :shock: z tym że nie leci powietrze do środka do kabiny.

Mimo wszystko dobiore się w week do auta.

Załóżmy że dmuchawa jest sprawna to co wpływa na brak nawiewu do środka kabiny. Na nogi i na szybe działa.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wg mnie masz lub możesz mieć dwa problemy.

1. działająca / niedziałająca dmuchawa - zobacz czy wszystko z wentylatorem jest ok. Najlepiej wyjąć go (trochę pracy z tym jest niestety) i obadać, czy szczotki się nie skończyły, może się przycina, etc.

2. brak nawiewu do środka kabiny - podejrzewałbym silniczki klap nawiewów. Mogą być uszkodzone lub zacięte i nie przesuwają klapek, kierujących powietrze na nogi/szybę czy kabinę. TUTAJ kilka zdjęć z tego o czym mówię i sposób w jaki zostało to zaleczone.

pzdr

yaz