Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem co kilka dni pali mi zarowke od stopu czym moze to byc spowodowane,co jakis zcas zmieniam zarpowke i znowu pali co jest,dzieki i pozdrawiam
Opublikowano

Cóż poradzić :?:

Rozebrać, oczyścić styki i kontakty w lampie. Psiknąć spec-preparatem do zabezpieczania przed powtórnym zaśniedzeniem. Sprawdź, czy któryś z kabelków nie jest naderwany. Sprawdź też, czy cała lampa jest zamocowana stabilnie, bo dodatkowe wibracje prowokują żarówki do przepalania (chociaż akurat wtedy najczęściej przepalałyby się postojówki).

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

witam

mam ten sam problem w e36 320i coupe, tylko że mi pali jak przełanczam na gaz lub wyskakuje na komputerze komunikat o awari świateł stopu, chociaż siatło jest. A jak śmigam na benzynce to wszystko OK, poprostu mam gdzieś zwarcie przy kablach od instalacji gazowej, u ciebie ralf7742 pewnie też występuje zwarcie.

Opublikowano
swiatla sa zamocowane ok, a zwarcia nie mam raczej bo to zacelo sie od niedawna a jzu troszke jezdze na gaziku, i bylo ok mysle ze to moze przez te mrozy, popatrze w dzien moze faktycznie gniazda sa zasniedizale
Opublikowano
Jakby nie patrzeć to napięcia większego niż 15V w samochodzie niema i ewentualne zwarcia nie mają na to wpływu. Może woziłeś zapasowe żarówki w samochodzie lub kupiłeś dziadowstwo. Najczęstszą przyczyną jest uszkodzenie włókna od wstrząsów więc kup żarówki w innym sklepie.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Ja miałem podobny problelm [mój brat w M3 także] walczyłem z tym parę miesięcy. Rozwiązaniem problemu okazało się = uszkodzona tuleja dolna wahacza - generalnie wybite tylne zawieszenie [choć nic na to nie wskazywało] Po usunięciu problemów z zawieszeniem do dziś "0" problemów pomimo, że stosuje żarowki z tej samej dostawy

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
Ja miałem podobny problelm [mój brat w M3 także] walczyłem z tym parę miesięcy. Rozwiązaniem problemu okazało się = uszkodzona tuleja dolna wahacza - generalnie wybite tylne zawieszenie [choć nic na to nie wskazywało] Po usunięciu problemów z zawieszeniem do dziś "0" problemów pomimo, że stosuje żarowki z tej samej dostawy

Ciekawe :mrgreen: - może mieć związek, ale chyba czuć, zę coś jest nie tak z zawieszeniem ...

Ja od ok. 1,5 roku nie wymieniłem żadnej żarówki, to wniosek - zawieszenie mam w b.dobrym stanie :lol:

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
wczorakj wieczorkiem poszlem jeszce raz sprawdzic z kuimplem,i co sie okazalo swiatla stopu wszsytkie sa a komunikat sie pokazuje co to moze byc?
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Ciekawe :mrgreen: - może mieć związek, ale chyba czuć, zę coś jest nie tak z zawieszeniem ...

Ja od ok. 1,5 roku nie wymieniłem żadnej żarówki, to wniosek - zawieszenie mam w b.dobrym stanie :lol:

To byłby dopiero patent - tylko nadać kod i OBC wyświetla "lewa tylna tuleja do wymiany" :mrgreen:

Podałem tylko studium przypadku - tak sie zdażyło :roll: - dodam tylko, że dojazd do posesji mam typu "camel trophy" jazda 5 km/h to i tak zawrotna prędkość - dziury, że aż auto chce rozerwać. Jadąc po takiej drodze przy "słabym" zawieszeniu, noga na hamulcu,...rozgrzane włókna,.... wyboje ... i amen :norty:

UIHZ9556.JPG