Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki mały problem z zegarem w moim 320d 1998 rok - nie wiem jak zrobić aby pokazywało mi zegar w aucie. Na radiu [Radio BMW Reverse (C42)] nie mam przycisku z narysowanym zegarkiem. Mam przycisk BC (co dziwne - nie ma na nim nadruku BC i tej strzałki, jest cały czarny) na manetce kierunkowskazów, ale nie działa on. Wg VINu mam komputer pokładowy (S550A BORDCOMPUTER), ale nie wiem czy coś trzeba zrobić aby go aktywować czy coś w tym rodzaju. A może po prostu jest uszkodzony? Słyszałem że to się często zdarza.

Dobra, pomieszałem.

Co wcisnąć abym widział zegar? :P

Opublikowano

radio może nie mieć opcji aby wyświetlało zegar.

Każde e46 ma komputer. Pewnie masz w manetce przerwany kabelek. Zdejmij poduszke, kierownice, wyjmij manetkę, rozłóż ją na części (zapamiętaj albo zrób zdjęcie jak jest złożona) i napraw kabelek :) to że przycisk jest czarny znaczy że po prostu farba zeszła z niego.

Inna opcja może być taka że masz nie aktywowany BC więc wtedy potrzebujesz kogos kto ma 5 minut czasu i program DIS.

Jak uporasz się z BC to wtedy na tym wyświetlaczu bedziesz mógł wyświetlić zegar.

szukam
Opublikowano
Jak ustawic zegar w aucie bo przez to przekretlo nie moge bo cos mi sie popsulo ' jak przekrece w lewo to nie ustawia mi godziny wczesniej bylo ok. Pewnie za mocno przekrecilem i sie cos urwalo ' moge ustawic godzine za pomca inpy lub dis jak tak to w jakie opcje wejsc ?
Opublikowano
JA także myślałem że mam przerwany kabelek od BC w manetce ale coś mnie tknęło żeby zajrzeć do bezpieczników i okazało się że po włożeniu wszystkich wdg diagramu,przycisk BC zaczął działać,może akurat u Ciebie będzie winny kabelek ale warto zacząć sprawdzanie od najłatwiejszej opcji
Opublikowano
U mnie chodzilo dobrze tylko pewnie za mocno przekrecilem te przekretlo i cos sie zepsulo ew. Urwalo ' a ten przycisk bc dziala normalnie a on ma cos wspolnego z ustawianiem zegara ?
Opublikowano
masz połamane takie zatrzaski w zegarach które naciskają guziki odpowiedzialne za ustawienie zegara :P ja mam to samo :P wyjmij zegary i je rozbierz i zobaczysz o co kaman, może naprawisz :)
szukam