Skocz do zawartości

nie równa praca dmuchawy e46 320d 2003

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie , mam taki przypadek iż dmuchawa nie pracuje płynnie na niskich obrotach , tzn. przekrecam zapłon włączam dmuchawe i slyszel tak jakby "falowanie obrotów" tak sie dzieje w zakresie od 1-3 "kreski" gdy daje na 4tą i wiecej to jest ok ..

Czy ten problem ma wpływ na to iż nie daje ciepłego powietrza systematycznie w czasie jazdy ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wujek google i pierwszy link..

http://bmwe46.pl/index.php?m=jerz

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witajcie , mam taki przypadek iż dmuchawa nie pracuje płynnie na niskich obrotach , tzn. przekrecam zapłon włączam dmuchawe i slyszel tak jakby "falowanie obrotów" tak sie dzieje w zakresie od 1-3 "kreski" gdy daje na 4tą i wiecej to jest ok ..

Czy ten problem ma wpływ na to iż nie daje ciepłego powietrza systematycznie w czasie jazdy ?

Witam!

Czy po wymianie "jeża" problem ustał? U mnie jest dokładnie to samo....

Opublikowano

no to napraw to albo wymien. Dziesiątki tematów o tym.

Wam serio chce się wchodzic na forum żeby zalozyć temat ? jak wpisanie tego w google zajmuje 10sec czyli dużo szybciej niz napisanie tematu i czekanie aż ktoś odpowie. :mad2:

szukam
Opublikowano
no to napraw to albo wymien. Dziesiątki tematów o tym.

Wam serio chce się wchodzic na forum żeby zalozyć temat ? jak wpisanie tego w google zajmuje 10sec czyli dużo szybciej niz napisanie tematu i czekanie aż ktoś odpowie. :mad2:

WITAM

Racja ale czasem w googlach można (zresztą na forum też) trafić na złą poradę albo pobierznie, i po prostu zakładając temat chciałbyś konkretów .Bez zbędnych komentarzy znawców prawa i przepisów ruchu drogowego jak na temacie w sprawie lamp z palnikami HID 14 stron kłótni na tak albo nie zamiast zakup te słabsze a montaż to 20 min tyle że musisz zrobić przelotki i na warsztat na ustawienie lamp . Jednym słowem zanim przecedzisz kilka takich porad z googli to odechciewa się i myślisz o oddaniu auta na warsztat .A nie oto chodzi na forum ,wiesz to napisz a gościu otrzyma konkretną pomoc konkretnie do jego przypadku,

Dziękuje tym którzy w ten sposób pomogli ogarnąć kilka niedomagań mojej buni. :cool2:

A co do jeża i porad z googli ja swojego zjebałem i wyżydziłem od szrociaża następny za 130pln. A gdybym założył temat ,opisał defekt,

dowiedział bym się że przyczyna może tkwić w samym wentylatorze .I problemie z gałązką ,która jakimś cudem tam wpadła i zablokowała wirnik , a najlepsze jest w tym wszystkim to że nie paliło bezpieczników !!!! Założyłem nowy rezystor a tu dalej lipa. a stary porzeźbiony bo poprawianie lutów nic nie zmieniło,

więc zacząłem szukać i znalazłem tą gałązkę :mad2:

z tego wszystkiego pokminiłem że za jeżem jest parownik który jest praktycznie ,nieosiągalny do odgrzybienia i to on wytwarza specyficzny smród więc przy okazji wymiany jeża odgrzyb sobie klimę :cool2:

BMW E46 320i
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cytowalem pytanie BMW6969 i to glownie od niego oczekiwalem odpowiedzi, wiec nie rozumiem po co sie podniecasz bo w temacie nie wypowiedziales sie w ogole. radE46cki bardzo dobrze to skomentowal. Temat urwal sie na slowach... zamowilem z HELLA ...nowy ... i co dalej? Bo rownie dobrze wymiana tego jeza mogla g wno dac, a ja nie zamierzam wyrzucac 150zl w bloto! Dlatego oczekiwalem konkretnej odpowiedzi.

"Wam serio chce się wchodzic na forum żeby zalozyć temat ?"

w ktorym miejscu ja zalozylem nowy temat?? ja tylko dolaczylem sie do istniejacego! Widze ze takie rzeczy to lepiej slac na priv bo niektorych "medrcow" to bardzo razi...

dzieki za pomoc! - tym ktorzy pomogli oczywiscie...