Skocz do zawartości

316i Emulatro drugiej sondy lmbda jaki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano

wszystkie są takie same

ale ja bym brał tego mosiężnego

mosiądz nie koroduje bardzo dobrze znosi ciężkie warunki termiczne

gg5553463
Opublikowano
mozna tez wstawic podkladke/tulejke pod obecna sonde zeby tak gleboko nie wchodzila w rure wydechowa i bedzie ten sam efekt, ale prosciej zastosowac emulator.
Opublikowano
Zakupiłem to :

http://allegro.pl/emulator-drugiej-sondy-lambda-skuteczny-100-i2670988807.html

Mam nadzieję że dam radę sam to zrobić

spokojnie dasz rade - z reguły ta druga sonda łatwiej się wykręca (nie jest tak przypieczona)

a powiedz mi - teraz ci wywala błędy po wycięciu kata (jeśli tak to jakie) ?

czy profilaktycznie emulator montujesz ?

gg5553463
Opublikowano
Kolego, a możesz powiedzieć jak ta sytuacja u Ciebie wyglądała? z tego co wiem to katalizator w e46 jest montowany razem z tłumikiem środkowym - nierozłączalny, a chciałbym wywalić kata więc doradź jak sobie z tym poradziłeś :)
Blachary Mam Was
Opublikowano

Katalizator miałem już wycięty jak go kupiłem więc nie wiem jak jest to rozwiązane

Błędów nie mam ale wykres na kompie jest poza skala dla drugiej sondy więc montuje profilaktycznie

Opublikowano (edytowane)
Katalizator miałem już wycięty jak go kupiłem więc nie wiem jak jest to rozwiązane

Błędów nie mam ale wykres na kompie jest poza skala dla drugiej sondy więc montuje profilaktycznie

czym sprawdzałeś te sondy ?

jakim programem i czy wykres ukazuje prace każdej z sąd osobno ?

wykres pewnie pokazywał zamiast sinusoidy (czyli na przemian górne położenie z dolnym) - kreskę w górnym położeniu - czyli za bogatą mieszankę w paliwo

zgadza się ??

a jak ze spalaniem było - auto normalnie ci pali czy sporo więcej ??

ile ci teraz spala benzyny lub jak masz gaz to ile LPG /na 100km

....

zapoznałem się z twoim wcześniejszym tematem

daj znać ile ci będzie auto paliło po zamontowaniu tego emulatora

ja mam podobny problem - miałem dodatkowo błąd przepływki która padła i w tamtym tyg założyłem nową boscha (455zł) - moc wróciła ale..

dzisiaj zrobiłem ponad 200km i spaliło mi 12,5 litra w TRASIE :( czyli tyle samo co przed wymianą przepływki

komp nie pokazuje żadnych błędów

czasami grzechocze mi coś w puszcze od kata - prawdopodobnie się wypalił/oberwał i podejrzewam że druga sonda głupieje

daj mi w miare szybko znać czy ten emulator coś dał

pozdr

Edytowane przez spine
gg5553463
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano

Emulatora jeszcze nie mam czekam na niego kupiłem bardziej ze względu na kontrolkę niż spalanie.

Po wstawieniu nowego przepływomierza i przejechaniu 32km (tyle robię z pracy i z powrotem 6-7km w jedną stronę) spalanie na kompie spadło z 12,5-13,00 do 9,5-10,00

Program nie mam pojęcia byłem u diagnosty żadnego wykresu tylko yyyyyy poziomy prostokąt i tam na chyba ciemno zielono poza skala albo czarno nie pamiętam -przepraszam.

Opublikowano
Ja u siebie mam brak kata , i na benzynie smaochod zle chodzi a mianowicie ( jak zimny chodzi nie za rowno do ruszania ia dodania gazu przerywa po rozgrzaniu troche lepiej ale nadal nie ta moc co powinna byc ;/ LPG wporzadku nie odczuwam jakis problemow ) czy to moze byc wina sondy , mam 318i 1.9 b lpg e46
Opublikowano

Miałem podobne objawy i wyszło na kompie przepływomierz.

Rada podłącz pod kompa mi spr za 40zł więc koszt nie duży.

Tylko na normalny komp a nie jakieś badziewie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poldek,czyli jednak to była przepływka....a gdzie wkońcu zdiagnozowałeś??

PZDR>

Opublikowano

wymienilem przeplywka , bo bylem na kompie i faktycznie bylo dawnkowanie 0 mg , musze podjecha ponownie i spr zobaczymy ale jak narazie jestem za granica we wloszech , najgorzej bedzie jak wroce na zime za nim silnik sie rozgrzeje to przerywa eh strasznie denerwujace to jest , myslalem ze wina Kata jak kupilem to juz tak bylo brak katalizatora moze sonda zle szczytuje , pojechalem na kompa okazala sie przeplywka wymienilem , lecz dalej mozna powiedziec ze to samo , moze minimalnie lepiej albo mi sie wydaje zostaje spr jeszcze raz przeplywki , a sonde spr przez kompa ?

;/

Opublikowano
Siła razy gwałt :).

Na poważnie spróbuj na gorącym i z dużą przedłużką.

Jest szansa, że upierdzielisz gwint.

na gorącym nigdy bym nie ryzykował - istnieje możliwość że wyjdzie z gwintem z rury i już ciężko będzie cokolwiek w to wmontować

bierz na zimnym tylko porządny kluch do tego i kawał rury - musi ruszyć

gg5553463
Opublikowano

Chyba jednak pojadę do warsztatu jak coś zwala to będzie ich wina :D

A drugie pytanie czy na gorąco to nie uszkodzi się sonda lambda przypadkiem ?