Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
opisz dokładnie w którym momencie i jak to się dzieje.czy na benzynie wszystko ok?może po prostu coś zaśniedziało,rozłącza się.jak zgaśnie zobacz czy parownik masz ciepły bo może masz mało płynu i może przymarzać membrana.pozdro :norty:
klepało ale przestało!!!
Opublikowano
pozatym nie napisałeś w jakiej sytuacji bo jak jedziesz np 80 km/h i dasz na luz i masz na gazie to w 90% beemek na gazie tak jest, wiąże sie to z wpychaniem powietrza i nadcisnieniem w dolocie i wypychanie gazu.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Chłopaki przecież w opisie stoi jak byk, że jest to automat wiec na luz raczej nie wrzuca. Swoją drogą ja mogę wrzucać na luz nawet przy 180 km/h i nie ma mowy żeby zgasł na gazie (I gen) czy choćby trochę się przydusił, a żadnych gąbek ani dziwnych rur nie mam w dolocie.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano

po dluzszych obserwacjach doszeldem do wniosku ze jak jest bezpiecznik od pompy to samochod nie gasnie, ale zrzera benzyne, wyjmujac zaczyna gasnac, gasnie nie reguralnie, raz przy 120 raz przy 50 a raz na swiatlach. pomyslalem ze moze jakims cudem znalazlo sie jakies cialo obce w rorce od gazu. Odkrecilem więc rurke przy elektrozaworze i przy butli, przedmuchalem i bez zmian. Wymienilem, cala rurke,filtr i to samo.

Wpadlem na kolejny pomysl. Jutro pewnie go sprawdze. zauwazylem ze mam butle 80, wiec jak tankuje do pelna powinno wejsc jakies 64l gazu a mi wchodzi kolo 45 wiec myslalem ze mam butle 60. Sadze ze moze jest uszkodzony wielozawor albo butla jest zasyfiona, mam jedna butle z demotrazu i zastanawiam sie nad wymiana na probe zeby sprawdzic wszystko.