Skocz do zawartości

530da 2002 pdc czujnik parkowania zwariował

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może się wiązka do czujnika przetarła, może sam czujnik padł, jeśli wiesz który to, możesz spróbować podmienić z innym, zobaczysz czy to sama czuja, czy coś z jej podłączeniem jest nie tak, wg mnie najprościej.

Zakładam że to piszczenie jest spowodowane błędnymi wskazaniami czujnika, a nie sygnałem informującym o wyłączeniu układu PDC.

• 1 rok później...
Opublikowano
Może się wiązka do czujnika przetarła, może sam czujnik padł, jeśli wiesz który to, możesz spróbować podmienić z innym, zobaczysz czy to sama czuja, czy coś z jej podłączeniem jest nie tak, wg mnie najprościej.

Zakładam że to piszczenie jest spowodowane błędnymi wskazaniami czujnika, a nie sygnałem informującym o wyłączeniu układu PDC.

Witam

dalej posiadam problem z czujnikiem pdc wiem który to jest jego zachowanie jest takie że działa jakby cały czas była jakaś przeszkoda, aa co któryś dzień jest ok i działa poprawnie i mam jeszcze pytanie czy muszę ściągać zderzak aby się dostać do czujnika prawy skrajny tył(od pasażera)

Opublikowano
witaj,nie trzeba sciągać zderzaka ,czujnik jest zamontowany w takiej listwie ozdobnej tzn te skrajne,zamontowana ona jest na zatrzaski ,musisz ostrożnie podwadzić i wyskoczy ,mozliwe ze nie łączy wtyczka tylko skoro piszesz ze co któryś dzień jest oki,podwadzaj ostrożnie zeby lakieru nie porysować ,powodzenia