Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, czy podpowie ktoś co może być przyczyną gestego białego dymu przy odpalaniu, na ogół auto nie chce też wowczas odpalic i trzeba długo kręcic. nie wystepuje to zawsze czasem pali bardzo ładnie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak nie wiesz to podaj VIN.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
pewnie pompa wtryskowa się rozszczelniła i stąd problemy. Potem auto ci w ogóle nie odpali. Pompka do regeneracji. Tylko zrób to u kogoś kto umie a nie u kogoś w stodole i potem cała seria problemów.
szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Silnik m47, czyli niestety na pompie vp44, regeneracja to jakieś 3-4 tyś.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
slabo bo dopiero robilem dwumase... ten dym to juz sie ciagnie ze 3 lata , czasem pali swietnie a czasem nie chce trzeba krecic kilka dobrych sekund a potem zapala z chmurą dymu. znacie jakies polecone miejsce gdzie mozna to zrobic???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W podpisie kolegi TC jest namiar, jeśli dobrze kojarzę Marcin (sprawdzone w innym wątku :wink: ), zadzwoń i wypytaj jak będziesz już wiedział, że to pompa:

memberlist.php?mode=viewprofile&u=9231

Podobno warty polecenia i niedrogi :P

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ktoś w Krakowie teraz robi za ok 3 tyś a we Wrocławiu chyba za ok 4, więc podałem kwoty z najświeższych tematów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
to bardzo drogo. W okolicach czestochowy 1.5tys z gwarancją roczną czy tam dwuletnią. Nie pamiętam nawet. Z włożeniem ustawieniem etc. Wiem bo sam miałem robioną.
szukam
Opublikowano

Witam ,

sam teraz przezywam ta wymiane i powiem tak...

jak ta pompa jest jako tako sprawna...sterownik nadaje sie do regeneracji , korpus ok , to potem mozna ta regeneracje zrobic za 1400-1500 , ja robie w Krakowie - firma Gladysek

Jak masz sterownik do d...nie da sie regenerowac ..to dodatkowe 1400 liczysz..

Jezeli korpus do d... nie da sie wyczyscic , to dodatkowe 950 zlotych...i to moj przypadek

Moja regeneracja , wczoraj odebralem 2400 + praca mechanika i wszelkie ustawienia - + 400,450 zlotych../ firma Mechron , p.Robert - Krakow,

Gwaracja rok

Jak bym wiedzial wczeszniej , to dzwonie do Marcina z Bydgoscia - polecany powyzej ,

Po wymianie , regeneracji pompy poleca sie odrazu wymienic filtr paliwa...i tez pompe paliwa wyczyscic..piliny itp...

David

http://daduleztesina.rajce.idnes.cz/BMW_318d_2#DSC_0014.jpg
Opublikowano

Ja dzwonilem do Marcina z Bydgoszczy i polecil Pana w Warszawy a dokladnie firme Mototronik. i tam faktycznie regeneracja ok 1200-1500zl podobno robia te pompy rewelacyjnie, poczytaj w internecie same superlatywy.

Dowiadywalem sie w kilku innych miejscach aby miec rozeznanie w temacie i wiekszosc mechanikow krzyczela 2500zl + wyjecie i wlozenie

''Impossible is nothing''