Skocz do zawartości

330Ci 2001 a radio 2din... - ogólnie wymiana systemu audio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ciąg dalszy zmagania się (dopieszczania) z nowo zakupionym samochodem...

Marzy mi się, żeby zmienić system audio w samochodzie, albo chociaż radio na tzw. 2din. Im większy ekran, tym lepszy...

Zastanawiam się czy jest to w ogóle możliwe? Zauważyłem, że samo radio zajmuje niewiele miejsca, reszta to obsługa klimatyzacji/nawiewu itd...

Czy jest jakieś "urządzenie" 2din, które zastąpiłoby radio i poniższy panel? Tak, żeby wszystko działało?

Jeżeli nie, jest inne wyjście z tej sytuacji? Na zdjęciach widziałem, jak ludzie pozbywają się "schowka/półeczki" na rzecz panelu, przez co wyżej robi się miejsce na taki 2din.

Jest to trudne do zrobienia?

////CAŁKIEM ODDZIELNY WĄTEK////

W samo radio, da się dokupić? Takie, żeby zastąpić oryginalne. Chodzi o to, żeby pasowało, najlepiej też od BMW, ale z normalnie działającym odtwarzaczem CD albo jakimiś dodatkami typu możliwość podłączenia kabla USB lub łączenie przez bluetooth...

Opublikowano

tak można wszystko zrobić. Wystarczy użyć google i zobaczyć jaki projekt chce się zrobić, panel klimy przenosi się pietro niżej tam gdzie schowek (normalne fabryczne rozwiazanie) i masz miejsce na 2 din. Co tam wsadzisz to już twoja inwencja i twój portfel. Czy ori ekran z nawigacją od e46, czy jakieś zwykłe radio 2 din (dorobienie ramki cię nie ominie), czy może radio dynavin (wpisz w google albo allegro multimedialne radio z usb nawigacją dużym ekranem na androidzie albo windowsie - ponad 2 tys) lub też grubsza rzeźba to ekran 7 calowy i wstawienie tam zwykłego komputera na windowsie z jakąs nakładką do samochodu :)

wybór należy do ciebie bo opcji jest bardzo dużo.

szukam
Opublikowano

no ale jakie ? chcesz radio normalne to kupujesz i wkładasz, chcesz jakieś radio bmw to kupujesz i wkładasz. Gdzie masz problem ? przecież nie wiemy co chcesz tam wsadzić bo raz 2 din a teeraz już zwykłe. Chcesz konkretne modele radia żeby ci podać czy co ?

możesz nawet wsadzić radio takie gdzie wyjeżdza wyświetlacz jak masz ochote przecież to twoje auto.

szukam
Opublikowano

Chciałem po prostu zapytać czy jest dokładnie takie radio, żeby wpasowało się w ramki itp., ale ok, dziękuję, pojadę do sklepu/salonu i sam posprawdzam.

To wszystko w tym temacie.

Opublikowano
ramke pod zwykłe radio i tak musisz dokupić albo dorobić. Pod radio 2 din musisz też dokupić albo dorobić :) wpisz w google i masz dużo zdjęc z produkcji takich ramek i wkładania systemów audio
szukam
Opublikowano

Masz nawigację chociaż tą małą w swoim aucie?

Jeśli nie masz żadnej nawigacji to kompletowanie ori monitora, nawigacji moim zdaniem jest nie opłacalne (3500zł za używany sprzęt...).

Trochę mnie dziwią te ceny wyposażenia do E46. Auta można powiedzieć stare bo najmłodsze kończą w tym roku 7 lat, a ceny nawet na allegro jakby to była E90.

Jeśli bardzo chcesz mieć duży monitor w aucie to kup Dynavin. Monitor ten jest dedykowany do E46 i pasuje idealn ie, nic nie trzeba rzeźbić. Jedynie trzeba gdzieś poupychać antene od GPS i ewentualnie tuner tv. Przygotuj się jednak na koszt 3500zł. Chyba, że masz jakiegoś dobrego znajomego od audio i dobierze i jakieś fajny monitor i ładnie to spasuje.