Skocz do zawartości

316i compact problem z odkręceniem bębna hamulcowego.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z odkreceniem bębna..przy jednym kole odkreciłem bez problemu śrubkę od bębna, przy 2 kole niestety gwint sie uszkodzil i nie mozna wykrecic jej....Miał ktos podobny problem ze śrubką od bębna??? co robic??? przewiercic??? przyspawac cos i wtedy odkrecac???? prosze o pomoc
Opublikowano
Przyklej do śruby klucz na klej do metalu (ja używałem distal i się udało) i odrazu szukaj drugiej śruby bo na 99% to na niej gwint leci lub poprostu korozja robi swoje
Opublikowano
Przyklej do śruby klucz na klej do metalu (ja używałem distal i się udało) i odrazu szukaj drugiej śruby bo na 99% to na niej gwint leci lub poprostu korozja robi swoje

ok spróboje przykleic imbus

Opublikowano
zaraz zaraz, gwint sie przekrecil czy głowka śruby sie wyrobila??

główka śruby sie wyrobiła...

Opublikowano

Trzeba bylo w nia najpierw udezyc -mlotkiem po przez srubokret -wtedy odkrecila by sie latwo :wink: Zawsze tak sie robi :cool2:

Jak bedziesz wkrecal ja , to zabespiecz ja antykorozyjnie.

A jak ja wykrecic :think: albo na porzadny klej albo wiertarka lub cos dospawac do niej.

Ps: sama glowka sie nie wyrobila chyba ,tylko ktos przylozyl rece do tego -co sqnix ? :wink:

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano
Trzeba bylo w nia najpierw udezyc -mlotkiem po przez srubokret -wtedy odkrecila by sie latwo :wink: Zawsze tak sie robi :cool2:

Jak bedziesz wkrecal ja , to zabespiecz ja antykorozyjnie.

A jak ja wykrecic :think: albo na porzadny klej albo wiertarka lub cos dospawac do niej.

Ps: sama glowka sie nie wyrobila chyba ,tylko ktos przylozyl rece do tego -co sqnix ? :wink:

ja wyrobiłem ....sam naprawiam swoje auto jesli moge i daje rade....ciągle sie ucze.....i popelniam czasem błędy...

spróbuje coś przykleić mam nadzieje ze POXIPOL da rade.....

Opublikowano
Miałem podobną sytuację. Spróbuj TORX nabić. Jeżeli jest zupełnie wyrobiona to tak, jak wcześniej już napisano - na klej (ale raczej słabo to widzę...). Ostatecznie pozostaje wiercenie (bardzo ciężko jest się przewiercić przez śrubę, kilka wierteł będzie potrzebnych...). Jeżeli nie uszkodzisz gwintu wewnątrz piasty, to możesz przewierconą śrubę imbusową zastąpić zwykłą M8 z łbem sześciokątnym (wystarczą ją skrócić i naciąć łeb na śrubokręt)