Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Posiadam obecnie radio Phillips Reverse na kasety. Mam podłączonego Ipoda przez adapter kaseta-jack. Jezeli chciałbym podłączyć subwoofer+wzmacniacz to będę mógł dalej odtwarzać muzykę z Ipoda?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
A tak juz na marginesie to mysle sie ze nie musisz sie o to martwic czy bedzie dzialac czy nie bo pod te radio nie podlaczysz subwoofer'a :mrgreen:

Mylisz się i to bardzo ja miałem tube i wzmacniacz pod ori radiem.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
A tak juz na marginesie to mysle sie ze nie musisz sie o to martwic czy bedzie dzialac czy nie bo pod te radio nie podlaczysz subwoofer'a :mrgreen:

Mylisz się i to bardzo ja miałem tube i wzmacniacz pod ori radiem.

POD JAKIM ?? miales wzmacniacz oddzielny ? czy mowisz o ori bmw?

Opublikowano
Radio bmw i do tego osobny wzmacniacz blaupunkta-nie ori bmw i tube.Wszystko grało pod ori radiem,które nie posiadało wyjść rca.Uzyskałem je dzięki konwerterowi sygnału liniowego i tym sposobem miałem dwa wyjścia rca.

M.]@Ř¥

Opublikowano
no tak to tak ale czy jakosc byla zadowalajaca... ? :? wszystko moona na "krotko" podlaczyc. Szczerze w to watpie, zadnego sterowania subwooferem, innymi parametrami glosu... nie tak to sie powinno robic moim zdaniem. Ale kazdy robi po swojemu. Nie ktorzy chca miec piekny dźwiek w auie a nie klurzy "łup łup łup" i sa happy . :8)
Opublikowano
Po części masz rację ale kiedy ja chciałem ori radio bo to ładnie się komponuje z całą konsolą to zastosowałem konwerter.I nic na krótko nie jest podpinane i napewno nie dudni łup łup.Najpierw miałem suba ale później zmieniłem głośniki na elipsy dając dystansy i podłączyłem je pod wzmacniacz i jakość dźwięku przy ori radiu do głośników seryjnych to przepaść.Na wzmacniaczu masz przecież pokrętła do strojenia głosu.W radiu też możesz ustawić tony wysokie i niskie-pamiętajmy,że mowa o ori radiu.Za małą kasę można tym sposobem zmienić jakość dźwięku w atucie.Więc ja niewidzę w tym nic złego.A jak już tak piszesz,że to połączenia na krótko to zawsze można rozebrać radio i wyprowadzić rca 2x.Zrobiłem dodatkowy włącznik do wzmacniacza i mogłem zawsze go odłączyć.Tyle i pozdrawiam.

M.]@Ř¥

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego Michale, najpierw zdziwiony piszesz, że nie da się podłaczyć. A za chwilę, że się da.

Albo się da, albo się nie da. Tu nie ma co gdybać.