Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A cóż mam wpisać w :search: bo jestem ciemny jak "tabaka w rogu" ? Proszę poszukaj za mnie i nastanie światłość.
Opublikowano

W telegraficznym skrócie - odblokowanie funkcji (bez odblokowania możemy używać tylko paru funkcji) :

1. Naciskamy prawy klawisz na licznikach przez kilka sek - pojawi się "TEST-NR. 01"

2. Nacisnąc lewy klawisz - pojawi się końcówka nr nadwozia - zsumować razem cyfry

3. Prawym klawiszem przejść do testu 19 (tak naprawdę można to zrobić na dowolnym >testu nr 3)

4. Naciskamy lewy klawisz, aż uzyskamy wyliczoną sumę z numeru nadwozia.

5 Naciskamy prawy klawisz - mamy odblokowane funckje (aż do odłączenia akumulatora)

Aby następnie korzystać z tych testów - należy, nacisnąć prawy klawisz przez kilka sekund i prawym klawiszem zmieniamy numer testu, a lewy wchodzimy w niego - niektóre testy mają 2 lub więcej podtestów (przechodzimy kolejno naciskają lewy klawisz)

Tak działają testy tylko w E38. Trochę podobnie (ale niecałkowicie) w E39, ale tylko w samochodach z CC i pełnym BC.

Teraz sobie przypomniałem, że już taki opis kiedyś zrobiłem ... :

http://www.republika.pl/poczt1/Tryb%20testowy%20E38%20PL.txt

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)