Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czyli daj jaja bedziesz miał czysty dzwiek i namiastke basu

ja przez to rozumiem ze jajca sa lepsze... ale zawsze moge sie mylic bo specjalista w tej dziedzinie nie jestem :wink:

a jezeli sie myle to przepraszam za zamieszanie :cool2:

PS. bez uszczypliwych docinek i skojarzen w zwiazku z tekstem o wyzszosci jajek :nienie: :mrgreen:

po co pic i jechac, jak mozna zapalic i odleciec
Opublikowano
elipsy czy okrągłe? co lepiej gra?

lepiej jaja graja ale osobiscie polecam okragle w seryjne miejsca standardowo masz 10ki ale wejda ci na tyl 13ki ale musisz miec dobrej firmy zeby to zagralo czyli z przodu bas 13" w drzwiach gwizdki odseparowane oczywiscie (mowie o zmienie z seryjnych na inne markowe) tyl 2 drozne 13" do tego dobre radio + wzmacniacz i skrzynka do bagaznika z fajnym basem :) koszt okolo xxxx :) zł ja sobie naglosnilem i gra pieknie osobiście mam sprzet MBQuart

pozdrawiam

Opublikowano
wiec po przemysleniach doszedlem do wniosku, ze nie chce mi sie za duzo przy tym dlubac i najchetniaj zamontowalbym cos, zeby nie trzebabylo duzo przerabiac. mysle o sprzecie jbl. chyba dobry nie? wiec z przodu chyba nic nie wymysle, mozna wymienic glosniki 130mm, co do tylu to nie wiem czy kupic te przejsciowki na allegro na elipsy czy tez wzucic 130mm bo ponoc wejda w te dziury tak? kolejne pytanie jakie mnie dreczy to czy 2 czy 3 drozne? i czy na zwrotnicy zestaw? :)))
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
najlepiej bedzie jak na tyl wrzucisz sobie jakies elipsy niskotonowe ze zwrotnicami i zamontowac je na przejsciowce a nad nimi oczywiscie pod maskownica gwizdki i uwierz mi nie potrzeba wzmacniacza tuby zeby ladnie czysto gralo ( z "lekkim umcyk umcyk") tylko jeszce jedno radia ze wzmaczniaczem 50Wx4 Mosfeta inne nie daja tak ladnego dzwieku
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam!!

Jestem załamany jakościa dzwieku w mojej bmw.

Radio mam w tej chwili słabe jakies sony z serii X , zamierzam kupic jvc KD-SH 55 lub wyzej, wzmacniacz 4 kanałowy leży i czeka na montaż.

Ale glosniki to pomyłka,jedno wielkie nieporozumienie.

Moja prośba .

Jakie wymiary na przód i tył ( bardziej dach ).

I jakiej firmy.

:modlitwa:

Opublikowano
zm przodu masz 10 " ale wejda 13" a z tylu tez chyba podobnie albo zamontujesz przejsciowki albo przerobi ci ktos i wsadzi wieksze glosniki. a firma to juz musisz kilka posprawdzac jak graja i wybrac najlepsze... kazde auto ma inna akustyke wnetrza
Opublikowano

z przodu trzeba przerobic drzwi na 16 cm i je wygłuszyc matami.

ja tak zrobiłem i efekt znakomity do tego oczywiscie wzmacniacz, dobre radio a jak komus mało basu to do bagaznika subik :))

sam przerabiałem drzwi na 16 i kosztowało mnie to z wygłuszeniem ok 150 zł do tego głosniczki firmy rainbow i trzesie nogawkami :)

posiadam zdjecia z całego montazu tak ze jak ktos sie decyduje to udostepnie tylko pracy jest troszke duzo :)))))

Opublikowano

jbl dobry??????????? :shock:

a magnat :duh: przeciez to shit moze nie taki jak boschmann ale jest a do czego porównywałes w tej cenie te magnaty ze mowisz tak o nich???najpierw posłuchaj.....

lepiej kupic powerbass, rainbow,sinuslive to juz gra lepiej za ta kase.

Opublikowano
To ja tez mam pytanie dotyczace glosnikow ale w coupe. Rozmiary sa takie same jak w sedanie? Bo planuje powymieniac co nieco zeby lepiej gralo (a gra zle bo poprzedni wlasniciel powsadzal jakies dziadostwo :evil: ) i narazie sie mecze i szukam odpowiednich rozmiarow. Z gory THX za odpowiedz :)
Opublikowano
w coupe masz 13cm w nogach ale pamietaj ze to nigdy dobrze nie zagra bo gosniki sa za bardzo schowane. napisz il;e masz kasy to moze cos doradze :)
Opublikowano
Czyli w coupe jest 13 w nogach, 10 w drzwiach i 13 na podszybiu? A co do kasy to ile wyciulam tyle bedzie :P powiedzmy ze to kwastia otwarta :P ale z checia wyslucham uwag, propozycji :D
  • 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jak jest z zamontowaniem elips z tyłu w sedanie? Mam te walone 10 cm pierdzoły i chciałbym się ich pozbyć kosztem właśnie jakiś elips. Trzeba wycinać ?? Pomocy :modlitwa:
http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano
Jak jest z zamontowaniem elips z tyłu w sedanie? Mam te walone 10 cm pierdzoły i chciałbym się ich pozbyć kosztem właśnie jakiś elips. Trzeba wycinać ?? Pomocy :modlitwa:

niedawno czytalem twoj post jak dajesz rade jakiemus nowemu forumowiczowi zeby zawsze przed pytaniem probowal szukac.

bylo na forum o tym wiele razy. adaptery nadaja sie zarowno do coupe i sedana. nic nie trzeba wiercic tylko potem trzeba kombinowac z tym adapterem zeby idealnie przylegal do klachy auta i zeby glosnik byl dobrze zamontowany i "uszczelniony" zeby pow nie przepuszczal

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg