Skocz do zawartości

Lekko skrzypi mi kierownica. Wystarczy naoliwić? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, miesiąc temu po raz pierwszy wyczułem lekkie skrzypienie podczas obracania kierownicy. Ostatnio sie to nasila. Czy wystarczy nasmarować / naoliwić jakąś część? (w kabinie) Jeśli tak to jaką??

:wink:

kocham moją bejke!!!!!!!!!!
Opublikowano
Witaj. Mialem to samo w swojej. Odglosy jakby plastyk o plastyk tarł. Probowalem psikać WD 40 w szpary kolumny ale nie pomagało. Pomogło zdjecie kierownika i nasmarowanie smarem. Jak zdjemiesz kierownik to jestem pewien ze zobaczysz na platykowych czesciach miejsca otarć i wogole nie bedzie zadnego smaru juz (a powinien byc, przynajmien ja tak mialem, bylo sucho i skrzypialo) posmaruj tam i cała reszte. Minie na 100%. Problem bedzie tylko jak masz poduche to wtedy tylklko do jakiegos mechensa ale mało weźmie jak jest w porządku (odemnie wzial 10 zł).
Opublikowano

Podłączams ie do pytania...Mi też skrzypi. Problem polega na tym, ze nie wiem jak odkręcic kierownice. W kierownicy nie ma airbagu, bo jest wystrzelony (autko bite). Więc byłbym wdzięczny gdyby kos napisał jak się za to zabrać...czyli jak odkręcic kierownicę....

załaczam link do widoku na kiere...

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img471.imageshack.us/img471/4514/c58225326bi.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img152.imageshack.us/img152/3387/dscn03620gj.jpg

"Mężczyznę poznać nie po tym jak zaczyna, ale po tym, jak kończy..." Leszek Miller

"Czy stać nas na to, aby nas nie było stać..?" Kazimierz Marcinkiewicz

2oo> niż 4 koła

Opublikowano
Miałem to samo.Nie odkręcałem kierownicy, wystarczy zdjąć obudowę kolumny i nasmarować szczotki które ślizgają się w rowkach tarczy. Nie wiem konkretnie do czego ta tarcza rowkowana ale to właśnie tam przy kręceniu kierownicą tak obrzydliwie skrzypi.
Opublikowano

Sprawdze to miejsce o którym piszesz...zobaczymy.mam nadzije, ze jak wyciągne auto od mechanika i pozbędę sie tyc wazniejszych, pieprzonych problemów to sie zajme kierownicą...

Wybaczcie te słowo...mam juz dość...

"Mężczyznę poznać nie po tym jak zaczyna, ale po tym, jak kończy..." Leszek Miller

"Czy stać nas na to, aby nas nie było stać..?" Kazimierz Marcinkiewicz

2oo> niż 4 koła

Opublikowano

Witajcie

Wczoraj uporałem się z tym skrzypieniem bo stawało się coraz głośniejsze.Zdjąłem plastiki otaczające kolumnę kierowniczą i popsikałem ,miałem akurat coś do czyszczenia potencjometrów ale pomogło.Pomoc doraźna ,jak się ociepli trzeba będzie zdjąć kierownik i nasmarować.