Skocz do zawartości

728 B+g szarpie ,ciezko odpala po wymianie czujnika halla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam niedawno kupiłem moja 7er , od samego poczatku auto raz jedzie dobrze (rzadko) a raz szarpie powyzej 3-4 tyś, czasem nawet wczesniej. problem wystepuje najczesciej na ciepłym silniku ale czasem tez na zimnym. na benzynie i gazie. wymieniłem swiece, podmieniłem cewki (minimalna poprawa) , podpiołem auto pod kąpa i wyszedl blad czujnika wału, wymieniłem go wczoraj i auto dalej szarpie i w dodatku zaczeło cięzko odpalac , trzeba krecic 2-3 sek. po czym odpali nie równo chodzi i po 2sek sie normuje . czasem zgasnie wogóle jak podczas dojezdzania do skrzyzowania wcisne sprzegło. co to może być, gdzie szukac? powoli trace cierpliwosc :(
tato! tato! dlaczego ci ludzie klekają? bo to bawarka jedzie synku..
Opublikowano
moim zdaniem łapie gdzies lewe powietrze dokładnie sprawdz gume dolotowa pomiedzy przepływomierzem a przepustnica moze tam jest nieszczelnosc
Opublikowano
sprawdzalem i wszystko wyglada dobrze, na obrotach biegu jałowego pracuje równo, dopiero podczas jady jest efekt jakby wypadały zapłony :twisted:
tato! tato! dlaczego ci ludzie klekają? bo to bawarka jedzie synku..
Opublikowano
Czy na benzynie chodzi dobrze?Przyczyna moze byc padniety reduktor w instalcjii gazowej,podaje za duze cisnienie gazu i auto wariuje.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Miałem identyczną sytuację w e34 kilka dni temu. Wymieniłem świece, sprawdziłem kalble WN, cewkę paluch i kopułkę, a okazało się, że był padnięty sterownik. Po jego regeneracji (przelutowaniu) wszystko wróciło do normy i działa jak do tej pory idealnie.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
mialem podobny problem auto szarpało nawet po wymienionych swiecach nowe cewki czujniki wałka i wału i okazało sie ze przyczyno były uszkodzone sondy i przepływomierz
Opublikowano
kolego a czujnik wymieniłes na nowy orginalny vdo siemens czy jakas podrobka ?????? poza tym sprawdz tez czujnik połozenia wałka a szczegolnie jego przewod -kabel .