Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam

Posiadam compacta z silnikiem 1.6, mam okazje go zamienic na bmw compact 1.8tds. Co sadzicie o tym silniku? warto? znajomy odradzal, poniewaz te silniki sa awaryjne

Edytowane przez mlody91
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A co psuje Ci się benzyna?? Osobiście za zadne skarby bym nie brał TDS. One mają swoje lata świetności za sobą i o ile nie jest on od pierwszego własciela z przebiegiem do 200tys to bym nie brał, nawet za darmo. Turbina, pompa wtryskowa i koszty ich naprawy skutecznie odstrasza. Masz zwykła benzynę, prostą i tanią w naprawie wiec raczej warto zostać przy tym co masz.

PZDR>

Opublikowano
sądzę, że taniej będzie zmienić samochód. Zmiana silnika to nie wszystko - konieczna jest wymiana połowy części w aucie.

przecież o tym autor pisze :D

Opublikowano
sądzę, że taniej będzie zmienić samochód. Zmiana silnika to nie wszystko - konieczna jest wymiana połowy części w aucie.

przecież o tym autor pisze :D

Autor edytował swego posta po poście AndrewaP4.

Dodam tylko,że wadą każdego silnika (nie tylko tdsa) jest najcześciej jego poprzedni właściciel.

http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg
Opublikowano
Jak ci się 1,6 dobrze sprawuje to zostań przy nim ja mam tdsy i nie narzekam ale ja mam od pewnych ludzi a jak silnik dostał dobrze w D..... to możesz mieć nie małe wydatki. Ogólnie z tymi silnikami można jeździć aż ci obrzydnie. Ale jak poprzedni właściciel był kretynem to możesz wpierdzielić się w kanał.Poza tym jak zajedziesz bęzyniakiem do mechanika to ci prawie każdy naprawi a na tdsa trzeba kumatego bo byle cymbał to ci zacznie wymieniać pompę , turbinę i pół silnika a najczęściej wystarczy 15 minut roboty i po naprawie.