Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam 520d LCI, zakupilem kabel diagnostyczny w polecanym rowniez tu na forum sklepie e-volt (kabel K+CAN).

Wczoraj caly wieczor spedzilem nad proba zainstalowania inpy, niestety bez powodzenia.

Zainstalowalem paczke z tego chomika http://chomikuj.pl/trandolf/INPA -> INPA_EA_90x.rar. po rozpakowaiu w archiwum jest instrukcja instalacji w kilku krokach (windows xp). po podlaczeniu interfejsu do gniazda, niezaleznie od tego czy zaplon wlaczylem czy nie, program pokazuje bateria: ON, ignition: ON.

Ale po wybraniu modelu nie bylo mojego silnika N47.

Dodalem wiec wpis ENTRY= DDE7N47,DDE 7 dla N47.

Po odpaleniu silnik pojawil sie na liscie wyboru ale po probie wejscia pojawil sie komunikat

http://tntsport.republika.pl/inpa_blad.jpg

probowalem roznych metod znalezionych w sieci,ale bez skutku.

czy ktos wspomoze jakims linkiem albo rada (moze gotowcem) jak to odpalic w moim aucie.

generalnie wiele mi nie potrzeba, chce tyko zczytac i pokasowac bledy...

-------

mart

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do wersji LCI potrzebujesz kabla D-Can,Ty napisales za kupiles K-can i tu moze byc problem.
Opublikowano

@mariusz1954

przeczytalem, nie brzmi obiecujaco. ale tu ktos pisal, ze podmienil jakies 2 katalogi i hula. co prawda 320d ale silnik chyba ten sam

viewtopic.php?f=48&t=195445

@gk tds

pisalem z pamieci. kupilem konkretnie taki:

Interfejs USB OBD2 do BMW - INPA / GT1 - K+D-CAN

kabel jest chyba ok, bo widze niektore moduly, np. skrzynie i moge zczytac bledy, a silnikime blad w polaczeniu jak w pierwszym poscie

-------

mart

Opublikowano

Daj sobie spokój z tym kablem od nich i z tą ich INPĄ.

Sugerują w reklamie na stronie www że wszystko śmiga dla modeli wyprodukowanych do roku 2010.

Ściema totalna,moje auto jest z 2009 i nic nie smigało,a INPA nawet nie zaktualizowana,a próbowałem na 3 kompach,3systemach łącznie z wirtualnym napędem.

Porażka!

Zwróciłem kabel i przytuliłem z powrotem 2stówy.

Odradzam stanowczo :nienie:

Opublikowano
@mariusz1954

przeczytalem, nie brzmi obiecujaco. ale tu ktos pisal, ze podmienil jakies 2 katalogi i hula. co prawda 320d ale silnik chyba ten sam

viewtopic.php?f=48&t=195445

@gk tds

pisalem z pamieci. kupilem konkretnie taki:

Interfejs USB OBD2 do BMW - INPA / GT1 - K+D-CAN

kabel jest chyba ok, bo widze niektore moduly, np. skrzynie i moge zczytac bledy, a silnikime blad w polaczeniu jak w pierwszym poscie

To dlaczego nie piszesz w odpowiednim dziale?

Zrob upgrade plikow z ISTY sp-daten v.46 lub 47.

Poza tym jak ktos ma ci pomoc jak nie piszesz jaka wesja inpy, jaki system operacyjny, czy instalacja pod vmware?

Opublikowano

To dlaczego nie piszesz w odpowiednim dziale?

Zrob upgrade plikow z ISTY sp-daten v.46 lub 47.

Poza tym jak ktos ma ci pomoc jak nie piszesz jaka wesja inpy, jaki system operacyjny, czy instalacja pod vmware?

pisze w tym dziale bo tu licze na pomoc. w tamtym dziale widzialem kilka podobnych pytan od innych userow i zero odpowiedzi.

w pierwszym poscie napisalem, ze inpa jest postawiona na win xp a inpa jest z chomika trandolfa -> INPA_EA-90X.rar (to jest chyba 5.02, kompilacja zrobiona przez FALa), nie czytasz dokladnie ;)

-------

mart

Opublikowano

dzieki za konkretna wskazowke. wieczorem sciagne pliki do e60.

czy v45 bedzie ok bo takie mam linki?

jeszcze nie wiem co potem z tymi plikami zrobic, ale kto czyta nie bladzi ;)

-------

mart

Opublikowano

Jeśli kupuję kabel z softem i podaję rok produkcji,wersję auta,typ silnika to sprzedawca powinien chyba wszystko mi dostarczyć łącznie z odpowiednią wersją INPY.Nieprawdaż?

Ponad miesiąc kombinowali z softem podsyłając mi wciąż nowe pomysły a ja jak ten idiota biegałem w tą i z powrotem do garażu z kompami.

Noooo Panowie,tak się traktuje klienta?

Jeśli się coś reklamuje i sprzedaje to ma śmigać a nie tak,że ja będę się bawił w podmienianie plików,w witaminki,aktualizacje,etc.