Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

luz zaworow to :

zimny ( +35*C ) = 0,20 mm

cieply ( +80*C ) = 0,30 mm

----------------------------------------------------

Sprzedam: Liczniki Używane Do BMW 1502 - 1602 - 1802 - 2002 - 2002tii . Seria I i II .

3 rodzaje sportowych kierownic

-----------------------------------------------------

Opublikowano
dzieki dusk dzisiaj zresetowałem komputer w swojej E28 i tak sie jej przybrało na mocy ze az zerwał sie gwint na srubce do regulacji zaworów
Opublikowano
Tez mnie to kiedys dziwilo ze i na ssacym i na wydechu jest tyle samo :)

Sprzedam: Liczniki Używane Do BMW 1502 - 1602 - 1802 - 2002 - 2002tii . Seria I i II .

Opublikowano
dzisiaj zresetowałem komputer w swojej E28

Przepraszam panowie ze sie pytam ale jakos nie moge znalezć (pewnie było milion razy), ale jak sie resetuje komputer?

-----BMW E28 520i-----
Opublikowano
ja w swojej e28 robie to najprosciej czyli odłaczajac na jakie 10 sec klemy od akumulatorka moze dzikie ale tanie:P potem kasuje sie tylko inspekcje łaczac pin (chyba 19 )z masą i załacza zapłon az zgasnie kontorlka inspekcji ale w tej chwili nie pamietam wiec niech inni sie wypowiedza
Opublikowano
Sorki ale resetowanie komputera poprzez odlaczenie klem wloze chyba miedzy bajki . Sory ale dla mnie to bajka a przynajmniej bzdura. W ten sposob z tego co wiem to co najwyzej nabijesz tylko kontrolek na oil service i inspekcji

Opublikowano
Sorki ale resetowanie komputera poprzez odlaczenie klem wloze chyba miedzy bajki . Sory ale dla mnie to bajka a przynajmniej bzdura. W ten sposob z tego co wiem to co najwyzej nabijesz tylko kontrolek na oil service i inspekcji

Czyli jak to prawidłowo zrobić?

-----BMW E28 520i-----
Opublikowano
Motronic i L-Jetronic w BMW nie skasuje sie nawet zyby go na 10 lat odlaczyc od zasilania. We wszystkich znanych mi silnikach BMW M10, M20, M21, M30 luz na zaworach dolotowych i wydechowych jest taki sam.

E24 628CSi 12/1982 Delphin-Metallic - wegetacja... :(

E28 524td 06/1985 Karminrot ze szpera :) i silnik nowka!!!

Nowe amortyzatory BILSTEIN B6, CZESCI UZYWANE

Kontakt: 0049-176-4889-3646, 0695039390, GG 244669 lub PW

Opublikowano
Restart kompa mysle ze jest mozliwy ale poprzez podlaczenie go do czegos diagnostycznego . Ja na wlasna reke wole nie kombinowac z resetowaniami komputera bo elektronika to delikatna sprawa i zamiast pomoc mozna tylko pogorszyc sobie samemu sprawe . Nie tykam sie u mnie tego tymbardziej ze mam LPG a z tego co wiem to aby poprawnie dzialalo musi byc wgrany "blad" odnosnie gazu bo wtedy niby poprawnie dziala. Ogolnie nie polecam bawic sie w elektronika / elektryka bo nie jest to maluch albo polonez gdzie jedyne co mozna spalic to kilka kabli .