Skocz do zawartości

530d błędy przed rozruchem silnika: transmission fau

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich zainteresowanych kolegow

Chcial bym odswiezyc temat, ostatni post byl dosc dawno wiec moze ktorys kolegow nabyl wieksza wiesze dotyczaca tego problem

U mnie pojawil sie problem wczoraj - :duh:

Bledy zaczelo wywalac przy przygotowaniu silnika do startu ( bez hamulca power on )

jak bylo wspomniane wczesniej bledy jak:

- Fuel pomp

- CBD fault

- fault in drive

- zolte auto na podnosniku itd

Po ktorejs probie wkoncu zaskakuje silnik a bledy znikaja

jednye co sprawdzilem na chile obecna to napiecie na aku z ukrytego menu po wpisaniu VIN na pozycji 9 i wynosi miedzy 14,7 - 15.1V

Z tego co wiem kolo pasowe mi sie nie slizga

Aku wymienialem rok temu z uwzglednieniem adaptacji

Jutro nosze sie z zamiarem wymiany Przekaźnika DDE, na zimnym silniku zeby zobaczyc czy zaskoczy bez bledow i problemow

Pytanie co jesli nie? Gdzie zaczepic sie dalej :?:

Prosze o opinie i rade

Pozdrawiam forum :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Po kupieniu samochodu ,miesiąc fajnie a potem w czasie jazdy wszystkie możliwe błędy ,licznik i obrotomierz na max i do zera po chwili wracało do normy. Jako że nowa zabawka serwis w Pile. 3 godziny 350 zł lżejszy ale zadowolony- wymieniono przekaźnik przy DDE bo ponoć już się rozsypywał - na dowód mechanik przyniósł garstkę śmieci w dłoni. Powrót do domu 10 km jazdy i wszystkie błędy wyskoczyły. szlag mało mnie nie trafił a świadomość wydania bez sensu 350 zł, do reszty zepsuła humor. Lektura jednego, drugiego forum ----regulator --- polski zamiennik firmy AS 1,5 h roboty 2 rok spokój.

Tak że polecam zacząć od tego. Tyle z mojego przypadku

• 2 lata później...
Opublikowano
Witam , mam ten sam problem , nawet temat założyłem ten sam , czy wymiana tego przekaźnika powinna pomóc? Bo omijałem już masę, sprawdzałem czy w komputerze i akumulatorze sucho , bezpieczniki ok , właśnie czekam na ten przekaźnik , bo póki co jestem uziemiony a błędy są cały wczesniej, wczesniej auto odpalało po kilku próbach a teraz w ogóle , a wam co pomogło ?