Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Proszę o pomoc w sprawie falujących obrotów w Bmw e39 523 170km rocznik 1997 skrzynia automat. Obroty falują na benzynie jak i na gazie. Po dojechaniu np. do skrzyżowania potrafi zgasnąć. Silniczek krokowy czyszczony i po podłączeniu pod 12V działa OK. Przepływka po odłączeniu wywala błąd w inpie po ponownym podłączeniu i wykasowaniu błędu jest OK. Cewki OK. Po wykasowaniu vanosa błąd przez dłuższy czas się nie pojawia. Po dojechaniu np. do skrzyżowania i jak zgaśnie odpala normalnie za pierwszym strzałem. Błędy sond wywala tylko na gazie na bp jest OK. Spalanie gazu około 15l mieszanej jazdy na pb nie sprawdzałem

Auto było podłączone pod inny komputer (nie mam pojęcia jaki ale jakiś profesjonalny i wywaliło błąd CZUJNIK TEMPERATURY PŁYNU że jest coś -47stopni nie wiem o co chodzi czy może być to przyczyną?

Po niżej zamieszczam link do filmiku i fotki z błędami z inpy:

http://imageshack.us/a/img836/2959/2222ca.th.jpg

http://imageshack.us/a/img69/7855/1111sp.th.jpg

Filmik na yt:

Edytowane przez deejaye2rd
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Bo ma ich prawo nie być. Poczytaj tematy na forum. U mnie nie było żadnego błędu. Według kompa czysta jak łza jednak czujniki miałem do wymiany. W razie jakbyś wymieniał pamiętaj tylko oryginał. Mi na zamienniku nawet zapalić nie chciała :duh:
Opublikowano
Bo ma ich prawo nie być. Poczytaj tematy na forum. U mnie nie było żadnego błędu. Według kompa czysta jak łza jednak czujniki miałem do wymiany. W razie jakbyś wymieniał pamiętaj tylko oryginał. Mi na zamienniku nawet zapalić nie chciała :duh:

Mam znajomego co ma bmw e46 z silnikiem 2.0 150km na podwójnym wanosie czy czujniki będą takie same jak w moim silniku?

Opublikowano
dziurawa rura dolotu

sprawdz sobie dokladnie rury duze gumowe najczesciej peka przy trujnikach

dolot sprawdzony i wydaje się że jest szczelny

Opublikowano
Nie będą pasowały. Czujniki nie należą do najtańszych. Najlepiej jakbyś miał podmienić od kogoś. A co do szczelności do kup zmywacz do hamulców i psikaj ile wejdzie. Jak obroty się zwiększą to jest nieszczelność.