Skocz do zawartości

E36 coupe 1992r Problem z elektrycznymi szybami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z elektrycznymi szybami. Żeby opuścić szybę muszę nacisnąć przycisk z 20 razy (szyba za każdym razem opuszcza się o kilka cm) tak samo z podnoszeniem, identyczna sytuacja po obu stronach. Sprawdzałem czy nic jej nie blokuje, nie ma za dużego oporu itd ale wszystko wygląda ok. Przeglądałem forum i google, znalazłem kilka podobnych tematów ale niestety rozwiązań brak. Miał ktoś może taki problem? Proszę o jakieś porady bo to dość irytujące :evil: Pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
Obie szyby pracują tak samo, włączniki podmieniałem i niestety bez rezultatu.
Opublikowano
To najpierw wyczyść oczyść wtyczki także i od silniczków szyb np wd40.A to ori instalacja?Jeśli tak może coś z modułem nie tak.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
  • Autor
Instalacja fabryczna. Wszystkie wtyczki poczyszczone, niestety bez efektu. Zauważyłem jeszcze jeden problem. Siedzę w aucie i mam otwartą szybę, podczas wysiadania ona się dodatkowo uchyla. Powinno tak być, czy szyba powinna się uchylać tylko kiedy jest zamknięta?
Opublikowano
Tylko kiedy jest zamknięta, próbowałeś "zresetować" pamięć szyb przez odłączenie akumulatora? moja miała ze 2 razy jakieś odpały to odłączyłęm aku na chwile, podłączyłem i było ok, tylko tam po podłączeniu jakoś trzeba je "zaprogramować" bodajze maxymalnie do góry szyba i w dół albo na odwrót, tyle że nie pamiętam kolejności ;)
Opublikowano
wylacznik krancowy wymien w slupku co jest w zamku
jedynakk
Opublikowano

Ja mam podobny problem tylko podczas zamykania szyb. Gdy wciskam przycisk szyba się podsuwa trochę do góry i zaraz wraca na swoje miejsce. Z reguły jest tak z z 2, 3 góra 4 razy i potem już dojeżdża do samej góry. Macie jakieś pomysły?

Pzdr!