Skocz do zawartości

problem ze światłami.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.mam problem cały czas wyskakuje mi błąd świateł pomarańczowa żarówka i auto na podnośniku na czerwono świeci jak zapalam auto i gaszę. Nie wiem czy ten problem nie może być powodowany tym ze nie został zaprogramowany moduł świateł bo według numerów vin pisze ze był w mim aucie xenony a mam zwykłe lampy. czy da się ten błąd skasować. A jeszcze mam takie pytanie bo nie działa mi podświetlenie w schowku na rękawiczki czy od tego też może wywalać błąd ??
Pozdrawiam Kuba:)
Opublikowano
Brak żarówki w schowku nie powinien jak dobrze pamiętam wywalać błędu!!!
Opublikowano

Oświetlenie wewnętrznie nie wywali błędu. Sprawdź wszystkie światła. Mijania, drogowe, oświetlenie tablicy rejestracyjnej, przeciwmgielne przód/tył oraz drugą żarówkę stop. Z tyłu masz 2 żarówki stop na stronę, tylko przy ostrym hamowaniu zapalają się obie na raz, zazwyczaj tylko jedna.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
a co do tego schowka to jaką macie wtyczkę do tej lampki bo ja mam na dwa kabelki a lampka jest włożona jakaś na na 3 kable
Opublikowano
  • Autor

wcześniej myślałem ze ten błąd może być od zarówek postojówek bo byly ledy zmieniłem na zwykłe i dalej ten sam błąd.

A jak ktoś z was miał błąd zarówki to tez podazywalo wam auto na podnośniku na czerwono??

Opublikowano

Czerwony samochód na podnośniku to przekroczony któryś z terminów serwisu. Klocki, olej, filtr kabinowy czy badanie techniczne.

Zacznij od instrukcji bo szkoda najprostsze rzeczy tłumaczyć, zadawaj pytania na które nie ma tam odpowiedzi.

Opublikowano
  • Autor
Czerwony samochód na podnośniku to przekroczony któryś z terminów serwisu. Klocki, olej, filtr kabinowy czy badanie techniczne.

Zacznij od instrukcji bo szkoda najprostsze rzeczy tłumaczyć, zadawaj pytania na które nie ma tam odpowiedzi.

właśnie w instrukcji pisze ze czerwony samochód na podnośniku może sie pojawić gdy jest coś z oświetleniem. a serwis wykasowałem w opcjach komputera na liczniku

Opublikowano
  • Autor
Witam.mam problem cały czas wyskakuje mi błąd świateł pomarańczowa żarówka i auto na podnośniku na czerwono świeci jak zapalam auto i gaszę. Nie wiem czy ten problem nie może być powodowany tym ze nie został zaprogramowany moduł świateł bo według numerów vin pisze ze był w mim aucie xenony a mam zwykłe lampy. czy da się ten błąd skasować. A jeszcze mam takie pytanie bo nie działa mi podświetlenie w schowku na rękawiczki czy od tego też może wywalać błąd ??

problem rozwiązany przepalona żarówka od stopu.

Opublikowano
Ty lepiej się dowiedz dlaczego nie masz ksenonów :!:
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF