Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam jak w temacie auto nie chce odpalic ... paliwo w popmie jest ale nie dochodzi na wtryski , po przekreceniu kluczyka kreci ale wiadomo nie odpala .... prosze moze ktos mial taki problem ? dodam tylko ze komputer nic nie pokazal zadnych bledow :/ Edytowane przez pl4y3r2nd
Opublikowano
Sprawdź najpierw elektrozawór na pompie-czy cyka po przekreceniu stacyjki.
http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg
Opublikowano
wygląda na elektrozawór, a na pewno coś z pompą paliwową, popuść dojścia na wtryski i niech ktoś zakręci silnikiem a ty popatrz czy się sączy paliwo, można też sprawdzić ciśnienie na głowiczce pompy u pompiarza jakiegoś, wkręci zegar i ci pokaże czy w ogóle jest ciśnienie z pompy na wtryski
Opublikowano

możliwe że zapowietrzyłeś pompe poluzuj wtryski i pokręć trochę rozrusznikiem

ja kiedyś miałem taki przypadek że przycisnąłem kolektorem zaślepkę od przelewów i tak samo reagował

zawsze możesz to sprawdzić

Opublikowano
z tego co wiem w TDS pompa sama sie odpowietrza, ja juz z 2 razy zapowietrzyłem układ i nic nie odpowietrzałem aby auto odpalić
Opublikowano
ale wtedy kiedy miałem przyciśnięty przelew to rozszczelniał sie układ i paliwo wracało do filtra a zapalić nie chciał za cholere można było kręcić do rozładowania aku
Opublikowano

siemanko. Mam identyczny autko :) niestety kolego drogi, ale w naszych autach pompa wtryskowa to slaby punkt. Uwazam, ze za duzo od niej wymagaja. Ale do rzeczy: pompa napierdala cisnienie miedzy 200-1000 barow. Wiec zwyklym manometrem z castoramy niczego nie sprawdzisz. Bierzesz komputer podlaczasz. Jesli to ktorys z elektrozaworow to ci komputer powie. Inne zawory na pompie tez sam sprawdzisz ale to dlubanie naprawde na dlugie godziny. Takze z pompa radzilbym podjechac do goscia kumatego z dobrym sprzetem. Jedyne co mozesz zrobic to lekko odkrecic wtryskiwacze po kolei i sprawdzic czy leci ropa. Nie martw sie o odpowietrzanie. TDS samo sie odpowietrza.

Moglbym ci w nieskonczonosc mowic dlaczego TDS moze nie odpalic, ale bez kompa to robota na dlugie godziny. W razie czego pytaj smialo...