Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kilka dni temu jak dodawalem gazu to poczulem co jak by sie silnik wylonczylo i zaczely spadac obroty silnika, gdy obroty spadly do 500 saochod sie wylonczy :?

Od tamtej pory samochod nie odpala, kreci ale nie odpala. Byl u mnie koles z kompem, zanim go podlonczy chcial zobaczyc pod maska, nic szczegolnego nie widzial ale gdy odkrecil kurek od oleju zobaczyl ze przy probie startu zaworu wogole nie reaguja. Po tym podlaczyl komputer i wyszlo camshaft sensor czyli czujnik polozenia walu rozrzadu.

Dzisiaj byl kolejny mechanik ktory zajmoje sie silnikami i powiedzial ze silni do generalnego remontu ze podejzewa ze zjebalo sie duzo wiecej :mad2:

Co o tym sadzicie? Czy jest mozliwe ze pol silnika jeblo?

POMOCY

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)
Mam to samo auto jechalo nagle zgaslo i musialem odholowac pod dom silnik kreci ale nie odpala 2007r 118d myslicie ze to lancuch rozrzadu?? Jak sprawdzic stan lancucha??? Edytowane przez stritfajter
  • 4 miesiące temu...
  • 4 lata później...
Opublikowano
Witam. W czerwcu kupiłem jedyneczke z 2005r ma 150KM po 3 tyg pojawil się problem. Na 200km spalila mi 1l oleju przy spokojnej jezdzie skrzynia chodzila perfekcyjnie. 4 miesiace stala byla tylko odpalana. Od tyg jest gorzej bo na 100 km spala 1l oleju i spod korka oleju czuc benzyne.