Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na nierównościach dzwonią mi oba katy, zapewne czas na ich wymianę, czy ktoś ma doświadczenie jeżeli chodzi o zamienniki, jakie kupić (namiary). Wykluczam oryginalne - powód cena.

Opublikowano
Ja bym się w zamienniki nie bawił. Tylko wyciął te i wspawał rurki, albo strumienice jak coś musi być :). Te silnik spokojnie działa bez katów, wiem bo sam ich nie mam. A w skupie katy są baaaardzo cenne i drogie :)

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Ale po wycięciu katów, zapewne jest inny dźwięk , szczególnie przy wyższych obrotach. Poza tym jak auto sprawuje się bez katów, chodzi mi o moc oraz jak wychodzi na przeglądzie?
Opublikowano
Ja w swojej E32 wstawiłem 2 zamienniki do 2.5 litra każdy..metalowe,katy są z nierdzewki i zapłaciłem za nie nie tak wiele...nie pamiętam bo było to ponad 2 lata temu ale mniej niż 500 za szt.Robił mi to zakład,który od ponad 20 lat zajmuje sie naprawą i produkcja tłumików w Szczecinie...stare katy wzięli w rozliczeniu.Autko pracuje cicho i bardzo rasowo.Pozdrawiam.