Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od niedawna rozglądam sie za kupnem 318is, interesują mnie roczniki 95-97, słyszałem że od stycznia 96 były montowane silniki M44, wiem tylko z miały większą pojemność 1895 a nie 1796 jak M42,

jaka jest rożnica między tymi slniczkami,

który polecacie,

chetnie wysłucham uzytkowników,

może ktoś jest z kielc lub lublińca i mógłby mi pokazać takie autko, byłbym wdzięczny

kiedyś miałem 320i wiem jaka jest jazda 6stką,ale ze względu że zamierzam jeżdzić na benzynce szukam 4rech cylinderków (coupe)

Opublikowano
mysle ze nie odczujesz roznicy w osiagach miedzy tymi silnikami, ja bym patrzyl przede wszsytkim na stan i gdyby ten starszy z 95 czy 96 roku byl lepszy to bym bral mimo ze ma 1,8...
Opublikowano

jasne że stan jest najważniejszy.

Ale interesują mnie zmiany jakie wprowadzono w M44 w stosunku do M42,

roznica między M40 a M43 jest widoczna od razu

miedzy M43 a M42 rownież

a co zmieniono w M52 w stosunku do M50

modyfikacje w tych nowych silniakch pewnie czemuś miały służyć, ciekaw jestem co zmieniono i dlaczego,

może M42 był za bardzo obciążony i przez to podniesiono pojemność

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

hej

ja mam M44 i duzo sie naczytalem i naogladalem przed kupnem a kupilem w listopadzie ubieglego roku. wiec tak jak juz napisales ma wieksza poj i minimalnie wiekszy moment obrotowy w M42 byl 175 przy 4500obr a w M44 180 przy 4300 obr moc ta sama. inny jest troche kolektor i troszke inne zabudowa ale na pierwszy rzut oka nic nie poznasz jak chcesz na pisz na priva to ci cos wiecej poopowiadam i moge ci przeslac przydatna tabelke z parametrami to sobie porownasz.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg