Skocz do zawartości

Pomocy... Zmiana Navi z 4:3 na 16:9 w E38

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Posiadam E38 z 2000 r. z Navi 4:3... Wczoraj zamontowałem monitor od X5 E53 16:9 wraz z ramką z 2005 r.... Aleee ta ramka jakaś taka jakby inna, bo po bokach są teraz bardzo duże SZPARY I BARDZO NIE ESTETYCZNIE TO WYGLĄDA !!! Czy ramkę też muszę wymienić, Są te ramki zewnętrzne inne w E38 a X5 E53 ?!

Tak więc pojechałem do ASO i tam mi powiedziano że do e38 nie były wkładane Monitory 16:9... Także ramek oryginalnych do E38 nie ma :( A Ramka od X5 e53 pasuje tylko do E53... Może pasuje od e39 ?! Czy ma może ktoś jakieś doświadczenia ze zmianą monitora w E38 2000r. z 4:3 na 16:9

Dziękuje i Pzdr Marcin :wink:

Edytowane przez MaxHH
Opublikowano
zmień aso monitory 16/9 montowane były w e38 od 09.2000, a tu masz numer ramki 65528385450 podasz go w aso i ci znajdą ,ja za ramkę płaciłem w tamtym roku ze zniżką 114zł.
turek
Opublikowano
Z tym tunerem nie do konca jestem pewien. Sam montowalem cala navi z golego mida, po wlozeniu 16:9 obraz mrugal przez rzekomo zly modul video. Wystarczylo ponownie zakodowac navi DISem i pomoglo. Po upgrade do MK3 modul jest juz zbedny.
Opublikowano
Po włożeniu Monitora tzn. zmianie z 4:3 na 16:9 i odpaleniu wszystko mrugało... Wyłączyłem Monitor i ponownie włączyłem i wszystko zaczęło trybić jak trzeba ( Telewizja odbiera bez zarzutów, wszystkie ustawienia funkcjonują, Komputer pokazuje spalanie itd... wszystko w całości, nie na pół ekranu jak to mi taki specjalista jeden powiedział że będzie pół na pół wyświetlać :!: ) tylko Navi nie chce zatrybić... Ale ja myślę i jestem wręcz pewien że Mk2 jest padnięty... Postaram się teraz w weekend Mk2 wyciągnąć i dam do sprawdzenia :8)