Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam taka instalacje , spisane z homologacji:

1.Reduktor-tomasetto

2.Zawór gazowy-tomasetto

3.STEROWNIk STAG 300 PLUS

4.WTRYSKIWACZE APIS

Instalacje założyłem w kwietniu 2011 roku.Autko smigalo jako tako w okresie letnim jak bylo cieplo.Jak tylko pokazalo sie temperatura okolo 10 stopni zaczely sie problemy z gazem.Autko po przelaczeniu na gaz (mam ustawione na 40 stopni) zacczyna wariowac, buda sie trzesie , czuc na postoju jak budą ktoś by trząs, natsepnie po nagrzaniu silinka do okolo 90 stopni przechodza trzęsiawki a zaczyna sie nastepna faza podczas przyspieszania , dodawania gazu -przerywa jak by nie dostalam gazu .Czasami autko potrafi chodzic nie rowno np. na 5 cylindrow ( kilka sekund i przechodzi) .Temat napsialem teraz z tego powodu iż zaczyna sie pogoda jesienna i problemy wracaja z przed roku w okresie letnim bylo ok.Oczywiscie u gazownika bylem ktory wkolo cos grzebie i nie skutkuje nic ta jego naprawa.Prosze o sensowna pomoc .Z tego przewalilem na forum to nikt nie ma takich wtryskiwaczy , montuja je ale w innych autach .Ja jako laik do instalacji wstepnie stwierdzam SLABĄ LISTWE WTRYSKIWACZY, ale może niech sie fachowiec wypowie.

KONTAKT : 511-011-655
Opublikowano
Pokaż jak masz to zrobione (zdjęcia). A odnosząc się do Twojej wypowiedzi, o wtryskiwaczach, to nie są to super wtryski, ale też nie jest to ostatni shit. Reduktor tomasetto zapewne alaska, nadaje się do 90-100KM, a Ty masz 150KM. Po za tym zapewne kłania się stojenie i być może inne błędy montażowe. Zmień majstra.
Opublikowano
Powiem szczerze ze nie ma co pokazywac .Wszystko mam na wierzchu, ale fotki zrobie i wrzuce dzis wieczorem.Po drugie nawet podczas przelaczania na gaz autko potrafi zgasnac , moj majster moge stwierdzic ze nie potrafi ustawic instalacji.Moze ktos poleci konkretnego majstra z wojewodztwa mazowieckiego, pochodze spod Łomzy.
Opublikowano
Du suwałk mam okolo 200km, znalazłem namiar do toudiego z innego forum , zajmuje sie instalacją gazową w bmw.Zadzwonie i umówie się na wizyte.Dziekuje za pomoc.
Opublikowano
Du suwałk mam okolo 200km, znalazłem namiar do toudiego z innego forum , zajmuje sie instalacją gazową w bmw.Zadzwonie i umówie się na wizyte.Dziekuje za pomoc.

Z łomży do mnie masz około 130km.

Opublikowano
Mój problem zostal rozwiązany .Koszt poprawki instalacji (u toudiego ) , koszt 250zl , nowe świece v20 line koszt 90zl ( a kupiłem niedawno swiece v30 line po 35zl za sztuke , moge odsprzedac)i autko śmiga pieknie na gazie , bez żadnych szarpan i roznych niedogednien które wystepowały przed modernizacja instalacji gazowej.