Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jak zamontuje nowy czujnik deszczu, bez aktywacji w DISie - bo nie mam mozliwosci aktywacji (nie znam nikogo kto posiada DIS, a do ASO jechac i placic 300zl to nie robota) to bedzie ten czujnik dzialal czy w ogole? Beda jakies efekty tego ze on jest?
Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano

na pewno nie bedzie działał ,ja go mam oryginalnie i jak kiedys rozłączyłem aku to sie wdarł błąd i juz nie działał .

a po drugie to chyba też musi być sterownik w module komfortu

Opublikowano

Moduł komfortu tzn?

I jak postawiłeś później czujnik? Jezdziles do ASO?

Opublikowano

kolego kilkakrotnie rozłączałem aku i wszystko hulało

porostu go zamontuj, będziesz wiedział czy trzeba kodować

a jeśli nie wiesz czy brak kodowania jest powodem braku działania, poproś kogoś z działającym układem o wypróbowanie

Opublikowano
Tzn, ja mialem uszkodzony czujnik w bagazniku po zakupie samochodu. I nie wiem czy jest cel zakupowania nowego, jezeli nie bedzie mi dzialac, dlatego pytam :)
Opublikowano

to tym bardziej poproś kogoś aby sprawdzić czy działa u Ciebie...

sam miałem jazde z tym ustrojstwem, tylko u mnie winowajcą była szyba, a raczej pęcherzyki powietrza na czujce

Opublikowano
nie mam kogo. I tez jak ktos odlaczy zeby sprawdzic czy u mnie dziala to potem ta osoba bedzie chyba musiala programowac, a mieszkam w takiej diurze ze z tym jest spory problem.
Opublikowano

hmmm

to poszukaj w okolicy jakiś handlarzy części z angoli i podjedź spr.

ewentualnie tel do ASO i że chcesz z serwisem gadać

powodzenia

Opublikowano
ja mialem odloczony aku i wszystko smiga. Nawet po wymianie szyby z czujnikiem nic nie trzeba bylo programowac. Kiedys mialem problem ze nie chodzil. Byl jakis blad. Skasowalem go i dziala.