Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam.Ponad półtora roku temu wyjeżdżając z posesji obtarłem o bramę lekko tylne drzwi i błotnik.Oddałem auto do blacharza a ten do lakiernika.Wszystko oki ale po roku,myjąc samochód myjką ciśnieniową bezbarwny lakier zaczął schodzić.Jaka jest tego przyczyna i co z tym zrobi na nowo lakiernik? (już jest po gwarancji na robotę :mad2: )
Opublikowano
Trudno powiedzieć co jest konkretnną przyczyną zaistniałej sytuacji. Może baza była za bardzo przesuszona ,albo kiepskiej jakości najtanszy klar. Niestety trzeba lakierować na nowo . Mało tego to trzeba usunąć ten bezbarwny
Opublikowano
Najczęstszą przyczyną to, że klar nie był nakładany tego samego dnia co sam lakier. To słowa mojego lakiernika przy takiej samej usterce na masce. Nie wiem dokładnie ale chyba można tylko jeszcze raz nakładać klar bez ruszania i ponownego malowania bazą lakierniczą. Mialem dużo odprysków na masce więc decydowałem się na całośc. Powodzenia!