Skocz do zawartości

Wycieczka do Monachium - kilka pytań.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Panowie, na koniec września wymyśliłem sobie połączony wyjazd Oktoberfest plus BMW Welt - tak około 3 dni na miejscu. W związku z tym mam do Was parę pytań:

1) Czy ma ktoś może hotel/motel/pensjonat w przystępnej cenie? W necie patrzyłem to można za około 40 EUR znaleźć dwuosobowy, więc wokół takiej ceny będę szukał. Zależy mi tylko aby było czysto i na łazience. Nie musi być to w centrum, mogą być obrzeża, byle by była dobra komunikacja miejska do centrum.

2) Czy potrzebuję wnosić jakieś opłaty np. za wjechanie autem do miasta itp?

W Niemczech jeszcze nie miałem przyjemności być (chyba że przejazdem) więc wszelkie konstruktywne rady mile widziane.

Pewnie pojawi się u mnie jeszcze kilka pytań, więc pozwolę je sobie zadać w kolejnych postach.

Z góry dzięki za odp.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No tanie hotele to F1. :)

Musisz mieć naklejkę ekologiczną.

Opublikowano

http://www.interhome.pl/

Pare lat temu korzystałem z tego jadąc do Pragi i byłem zadowolony więc możesz spróbować poszukać.

Opublikowano
  • Autor
mmw gdzie można taką naklejkę kupić, jaki to koszt? Hotele F1 to korzystałem jak byłem we Francji, ale to dawno było - ogólnie spoko były.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Znajdź na Skypie takiego gościa "andreas dabrowski", albo gg 10304314. Wiem, że on handluje tymi naklejkami.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Już po wycieczce :)

Naklejki nie kupowałem ponieważ do centrum nie wjeżdżałem. Hotele (jak i prywatne kwatery) na czas Oktoberfest strasznie windują ceny. Udało mi się znaleźć pod Monachium w rozsądnej cenie.

BMW Welt i BMW Museum warte zobaczenia. Polecam.