Skocz do zawartości

Pilnie potrzebuje pomocy e36 318i 116 km touring 1999 rok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam nie wiem czy dobrym miejscu pisze, ale potrzebuje pilnej pomocy znajduje sie moj samochod teraz w niemczech, wymienialem uszczelke pod glowica i wypada jedna dzwigienka od zaworow i nie mozna zapalic, mozliwe ze moze byc zle zaplon ustawiony jak niechce palic ? i jak ktos moze to niech mi pomoze co trzeba zrobic ? z gory dziekuje.
Opublikowano
przedtem samochod chodzil super zacial sie termostat gotowalo wode i wymienilem go ale trzeba bylo tez uszczelke wymienic pod glowica wiec zrobilem to tez , a do zaworow nikt lap nie wsadzal .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak nei rozumiem tego ze dźwiegienka wypada....Kolego masz Silnik m43 wiec tam zapłonie nie ustawiasz...Pewnie ktoś ustwił źle rozrząd po demontażu głowicy i pewnie tu lezy problem, dlatego też jest problem w wypadającą dźwigienka....

Daj no jakieś foty głowicy z góry i wyjasnij dokladnie o co chodzi, bo na razie to piszesz jak by z translatora, ciezko domyśleć się o co chodzi...

PZDR>

Opublikowano

ja mysle ze obedzie sie bez wymiany motoru bo brak dzwigienki nie wplyna destrukcyjno na niego zaluz nowa dzwigienke i odpali przez ja zaplon sie nie przestawil ale to tylko moja opinia

i ja bym przegladna caly rozrzad dla pewnosci bo zle by bylo jak by tlok walil w zawor wtedy juz napewno motor na szrot by sie nadawal

jedynakk