Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,pisze z prośbą kolegi który ma Bmw 730i e32 w automacie.Ostatnio popsół mu się silnik i ma zamiar kupic v8 znany nam ''klocek'' :8) chodzi o silnik z 230 konnym silinkiem.Czy by pasowało to wszystko plastki,łapy,mocowania itp.

Prosze o odpowiedz!

Pozdrawiam

Opublikowano
Nic nie będzie pasowało, bo to silnik nowszej generacji. Mechanicznie to się da jakoś podpasować, ale elektryka jest cała do przekładki, gdyż główna wiązka jest inna...
Opublikowano
M30 to prosty silnik,zapewne zaczęła klepać panewka,nic innego z tym silnikiem się nie dzieje,szlif wału,nowe panewki i silnik dalej będzie kręcił setki tysięcy kilometrów.
Nur bmw e32
Opublikowano
Tak ale robocizna i wszystko,za drogo wynosi.Więć lepiej sobie zmienić i mieć spokuj :)
Opublikowano
To tylko pozorna oszczędność. Lepiej naprawić i wiedzieć na czym się stoi, niż kupować używany motor. To zawsze loteria...

Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.

Opublikowano
M30 to prosty silnik,zapewne zaczęła klepać panewka,nic innego z tym silnikiem się nie dzieje,szlif wału,nowe panewki i silnik dalej będzie kręcił setki tysięcy kilometrów.

Ktoś wie ile kosztuje taka przyjemność :) pytam orientacyjnie bo jestem zakochany w swoim egzemplarzu i chce nim jeździć kupe lat a dobrze jest ile kosztuje taka impreza by móć naszykować hajs ;D