Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie chcę kupić 19" felgi do swojej laleczki. Naczytalem się już trochę i mam metlik w głowie odnosnie ET jaki powinienem wybrać. Czy ktoś cierpliwy i łaskawy mógłby w sposób wyczerpujący wyjaśnić mi sprawę ? Myślę o Cades'ach piecioramiennych albo bbs lm. Oczywiście sugestie (najlepiej zdjęcia innych propozycji) mile widziane. POZDRAWIAM :lol:
Opublikowano

Moze Ci sie przyda:

http://www.felgi.pl/narzedzia-do-felg/kalkulator-et-felgi

Jak dla mnie 19" to zdecydowanie za duzo, ale to juz Twoj wybor. Nie ze wzgledu na to, ze nie podejdzie, ale polskie drogi i zuzywanie sie zawieszania, nie mowiac o niszceniu samych felg na niskim, a raczej BARDZO niskim profilu.

Tutaj masz 20"

http://img128.imageshack.us/img128/3776/spa0109dd5.jpg

PZDR

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

19" jak najbardziej można założyć, i wcale to nie jest porażka czy padaczką, czy nie da się jeździć. Tak mówią ludzie, którzy najczęściej 19" w e46 nawet nie macali...

co do nadmiernego wybijania zawieszenia, to paradoksalnie przy 19" nie powinno być tragedii, jeśli uważa się na dziury, nie przelatuje się 100km/h przez tory tramwajowe i nie jeździ po off roadzie...

kupić można, z et to wszystko zależy jaka szerokość felgi - do węższych felg może być niższe et, żeby fajnie się pasowała z nadkolem. Ja mam aktualnie z przodu 8" et 37 z dystansem 15mm i oponą 215/35 a z tyłu 9" et 39 niestety bez dystansu, z oponą 225/35.

W najbliższym czasie zmieniam na 9 i 10" :)

ET najodpowiedniejsze byłoby w granicy 30-40. Jakbyś miał pytania, to wal na PW, a zdjęcia auta są w galerii.

sprzedam:

amortyzatory tył Bilstein B6 F11

Opublikowano
Na szczęście nie będę jeździł po polskich drogach bo mieszkam na stałe u UK i nie wydaje mi się żeby 19" były przesadą ale jak wielu ludzi tak wiele opinii. Poza tym prosiłem o pomoc w dobraniu et i podpowiedzi co do samych felg a nie o mędrkowanie czy pasują czy też nie. W odpowiedzi na ostatni post to obecnie jeżdżę na standardowych felgach z m sport mk2 jak się nie mylę przód 8" 225/40 a tył 8.5" 255/35 plus 15mm dystans i eibachy sprezynki 50/30. Teraz pytanie czy jak zaloze 9.5" z tylu i powiedzmy 245 oponę to nie będzie tarło. To pytanie kieruje do posiadaczy takiego właśnie zestawienia. Dzięki
Opublikowano

na 9,5" z tyłu załóż 235 /35 oponę.

jaką masz wersję nadwozia? coupe mają z założenia więcej miejsca w nadkolu niż sedan/touring.

Nawet jak Ci trochę będzie ocierać, to podegniesz ranty nadkola i będzie ok. ET jakbyś miał w granicach 35, myślę, że siadłoby znakomicie :)

sprzedam:

amortyzatory tył Bilstein B6 F11

Opublikowano
Na szczęście nie będę jeździł po polskich drogach bo mieszkam na stałe u UK i nie wydaje mi się żeby 19" były przesadą ale jak wielu ludzi tak wiele opinii. Poza tym prosiłem o pomoc w dobraniu et i podpowiedzi co do samych felg a nie o mędrkowanie czy pasują czy też nie. W odpowiedzi na ostatni post to obecnie jeżdżę na standardowych felgach z m sport mk2 jak się nie mylę przód 8" 225/40 a tył 8.5" 255/35 plus 15mm dystans i eibachy sprezynki 50/30. Teraz pytanie czy jak zaloze 9.5" z tylu i powiedzmy 245 oponę to nie będzie tarło. To pytanie kieruje do posiadaczy takiego właśnie zestawienia. Dzięki

...w UK nie ma tragedii na 19 tylko radzę założyć rozpórkę na przednie kielichy ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Dokladnie nikt o tym wczesniej nie wspomnial...ja ostatnio ( po obserwacjach Marcina) ujrzalem jak mi delikatnie kasta sie rozchodzi. Dodam, ze jezdze na 17" kolach. Na pewno na 19 buda szybciej zacznie pekac i tak jak TC pisze na pewno rozporka musi byc.

chiptuning, diagnostyka

506 072 789