Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam poruszalem juz wczesniej temat mojego problemu z abs i liczników które przestawaly dzialac kiedy samochod sie nagrzewal ... wiec tak sterownik pompy abs zostal rozebrany wszystko zostalo polutowane jak nalezy po złozeniu okazalo sie ze liczniki pracuja jak powinny ale kontrolka abs i asc dalej sie swieca i oczywiscie abs i asc nie dziala problem polega tez na tym ze komputer do diagnostyki nie laczy sie z abs wiec nie moge odczytac bledow i nie wiem co dalej ... moze jakies podpowiedzi .... dzieki
Opublikowano
Sterownik Abs do wymiany
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sterownik Abs do wymiany
Ja też obstawiam sterownik ABS.Inpa nie wykaże uszkodzonego sterownika ABS.Jedynym wyjściem jest podmiana uszkodzonego sterownika na dobry i wtedy wszystko się okaże (przerabiałem ten temat już u siebie)
Opublikowano
dzieki ale komp nie laczy sie ogólnie z abs dla przykladu podam ze wypielem jeden z czujnikow by zobaczyc czy komputer pokaze blad i nic nie pokazal a komputer mozna powiedziec ze jeden z lepszych. był sprawdzany tez drugim i nic. nie wiem mam posprawdzac wszystkie czujniki po kolei i okablowanie czy jednak wymienic i zaadoptowac nowy sterownik
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja po wymianie starego sterownika(wcześniej był już regenerowany) na używkę wcale go nie adaptowałem i działa już dwa lata.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aha,czy masz w swoim aucie dwa wejścia na komp (jedno koło silnika a drugie przy kierownicy)? Ja w swoim mam właśnie dwa i wejście przy kierownicy nie całkowicie łączy się z komputerem do testów,po prostu nie można się połączyć z niektórymi testami (używam tego pod maską).
Opublikowano
dzieki daski miales racje podlaczylem dzisiaj kompa pod wejscie przy silniku i pokazalo blad czujnik w lewym przednim kole na dniach bede go wymienial i mam nadzieje ze to wszystko dam znac dzieki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie kupuj taniej nowej podróbki za 55-150zł(broń Boże z Allegro).Najlepiej siemens lub ATE.Jak chcesz taniej to już kup oryginalną używkę z możliwością zwrotu (z gościem można się dogadać) ja tak zrobiłem. :cool2:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam troche to czasu zajelo a abs i asc dalej nima , sterownik abs polutowany ksiazkowo czujnik naprawiony wiec bledu czujnika lewego kola juz nie pokazuje, jedyne co wywala to centralke ECU blad 21 przy jezdzie podlaczonym kompie nabija cztery kola z tego co sie dowiedzialem to mozna by bylo jeszcze sprobowac zaadoptowac centralke ECU inpa moze ktos wczesniej wymienil sterownik a nie zaadoptowal i dlatego nie dziala nie wiem nie chce kupowac sterownika razem z pompa bo wyglada na sprawny ...... a zima wkrotce