Skocz do zawartości

e36 320i nie odpala kręci ale nie odpala pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich klubowiczów i zarazem proszę o pomoc mianowicie chodzi o to że kupiłem e36 320i m50 gdy go kupowałem auto odpalało bez żadnych problemów wróciłem bo domu zgasiłem go kilka razy i odpaliłem i było wszystko ok ale następnego dnia rano zachodzę do auta a ono kreci a nie chce odpalić nie odzywa się pompka paliwa po jakimś czasie i piłowani rozrusznikiem odpalił i potem odpalał za każdym razem aż do następnego dnia gdy chce go znowu odpalić a on znowu kręci ale nie chce zapalić miał ktoś taki problem pomocy aha bmw z 92 roku tak ze imma nie ma pozdrawiam i z góry dzięki za podpowiedzi
Opublikowano
to nie trabant, wiec pierw zanim bym coś zaczoł robić, podłączył bym go pod komputer!!! ale stawiam na czujnik polożenia wału, lub gdzieś masa jest nie prawidłowo podłączona, sprawdz dokładnie bo jak kolega pisał w poprzednim poście z zewnątrz masa była ok a jak zdjoł przewód to sie rozsypało :)
Opublikowano
znajomy próbował go zdjagnozować ale nie mógł się połączyć ale jeszcze jutro będę próbował czymś innym i sprawdzę jutro masy
Opublikowano (edytowane)

prawdopodobnie pompa do wymiany od tego bym zaczol na allegro to nie sa drogie zeczy

lub przekaznik

Edytowane przez jedynakk
jedynakk
Opublikowano
Na 99% nawalił przekaźnik pompki paliwa. Znajdziesz go pod maską, w okolicy skrzynki z bezpiecznikami. Przekaźnik zobaczysz po zdjęciu pokrywy skrzynki i dodatkowej małej podłużnej osłonki. Tam są 3 przekaźniki. Ten najbliżej przodu auta to przekaźnik od pompy. Puknij w niego śrubokrętem - może załapie. Oczywiście musisz go wymienić na nowy - polecam oryginał, bo zamienniki nie są zbyt trwałe!
Opublikowano
przekaźnik jest raczej oki brakuje mu masy bo jak dałem mu mamę przez kontrolkę bo pompa chodzi ale i tak nie odpalił tak jak by nie miał jeszcze iskry
Opublikowano
Powiem ci z doświadczenia że przy takich objawach to na 90% czujnik położenia wału lub wałka ale bez kompa nie da rady tego potwierdzić.
BMW forever!!!
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
no i koledzy sytuacja wygląda odpaliłem moje e36 na lince bez jakiego kolwiek problemu odpaliła. zaprowadziłem do znajomego na komputer i próbował jakichś typowych bo bmw i nie połączył się i spróbował CDIF II i połączył się ale w komputerze nie było żadnych zapisanych błędów pomocy koledzy doradźcie co mam z tym zrobic
Opublikowano
A przekaźnik od kompa ten obok przekaźnika pompy jak się zachowuje? Zdejmnij osłonki z przekaźników i zobacz co się dzieje. Jak masz orginał od pompy pomarańczowy to zamień z zielonym i go rozbieżesz tylko delikatnie żeby nie uszkodzić. Poczytaj moje posty,może się na coś przydadzą.