Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Właśnie kupiłem Z3 2,8. jestem zachwycony tym samochodem

Pewnie czeka mnie kilka napraw tych które wyjdą wkrótce i tych eksploatacyjnych więc już dziś zdaje się na waszą wiedzę i będę wdzięczny za cenne wskazówki.

To co na początku zwraca moją uwagę to:

++ nie za każdym razem składa się/ dach elektrycznie. Musze podnieść przednią część i wciskając hamulec plus przycisk dach się powinien automatycznie złożyć. nie zawsze tak się dzieje, czasami muszę nim ruszać kilak razy w przód i w tył by ruszył. Jeśli chodzi o rozkładanie to proces przebiega bez zarzutu.

++ chciałbym zmienić osłonki na głośniki wysoko-tonowe w drzwiach - osłonki te w obu drzwiach są lekko zardzewiałe (pewnie zalewane) i wydaje mi się , że nie da się ich uratować i wymagają wymiany.

++ w samochodzie jest zestaw głośników wraz z subwooferem Harman Kardon oraz oryginalne radio kasetowe. Zidentyfikowałem 2 głośniki z przodu "w nogach", w drzwiach, na podszybiu wspomniane wcześniej 2x1 lub 2x2 wysoko tonowe, po jednym relatywnie małym głośniku za fotelami i w końcu subwoofer Harman Kardon między fotelami. Trochę to wszystko harczy i chciałbym wymienić na nowe głośniki. Będę wdzięczny za polecenie sprawdzonego zestawu dla nie koniecznie dla melomana

Radio też mógłbym zmienić ale musiałby bym znaleźć jakieś konserwatywne w stylu pasujące do ascetycznej konsoli środkowej- może blaupunkt?

A teraz drobiazgi:

++ drażnią mnie "zwykłe" metalowe rury wydechu i chciałbym kupić osłonkę chromową na dwie rury. Czy ktoś może polecić sprawdzone rozwiązanie?

++ syn zwrócił uwagę , że w środku pachnie silnikiem. Nie mam doświadczenia z Z3 ale faktycznie trochę pachnie wyziewem z silnika. Nie spalinami ale jakby olejem.

To chyba wszystko .

Pomimo wylistowanych powyżej tematów jestem bardzo zadowolony z samochodu. Świetnie się prowadzi, ma rewelacyjny dźwięk wydechu i silnika, wygląda ponadczasowo, daje mnóstwo satysfakcji i wygląda na to że zostanie na dłużej więc chciałbym go doinwestować.

wdzięczny za wasze uwagi

Marek z Krakowa

• 4 miesiące temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Odnosnie zapachu silnika? Uszczelka pokrywy zaworów do wymiany - wyciek na kolektor ssący.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań