Skocz do zawartości

524 TD Luzy na kierownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od dosyć dawna zmagam sie z problemem luzów na kierownicy, mianowicie kiedy auto stoi w miejscu i ruszam kierownicą lewo prawo, czuć ze najpierw jest kilka centymetrów luzu dopiero po chwili skreca kołem. Miał ktos moze podobny problem co to moze byc?
Opublikowano

Końcówki drążków ? Drążek środkowy ? U mnie wystarczyła wymiana tych elementów i luzów w kierownicy nie ma ..

Jak jedziesz też jest wyczuwalny luz ? Czy jakieś inne rzeczy których nie było a pojawiły się po przed tym jak zaobserwowałeś ten luz ?

Opublikowano
mam to samo , dodatkowo jeszcze straszne stuki , mechanik powiedział, że drążek ok - maglownica walnięta , tylko mi się wydaje , że mi coś bardziej stuka po prawej stronie a nie lewej
Opublikowano
  • Autor
W piątek bede robil te drążki także dam znać co i jak i czy to było to....dzieki pozdrawiam
Opublikowano
A co do stukania to sprawdź ten krzyżak na kolumnie pod maską , złap go ręką i zobacz czy ma duży luz i czy stuka .. Jak stuka spróbuj dokręcić śrubę w okolicy pedałów .. Tylko z wyczuciem , bo jak zrobisz to mocno , po skręcie kierownica nie będzie Ci " " wracała "
Opublikowano
a tak po za tym. w e34 jest przekładnia a nie maglownica... spróbuj dokręcic sróbę kontrującą na przekładni. jest na samej górze. nią się kasuje luzy na przekładni.

Tylko BMW jest samochodem , inne auta to wyrób samochodo-podobny.

Reanimacja:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=228175

Opublikowano
  • Autor
Tak jak mowiliście, drążek środkowy został wymieniony i luzy zniknęły :)
Opublikowano
  • Autor
Tak to jest to kosztował mnie 130 zł.