Skocz do zawartości

Brak kontrolek ładowania i ciśnienia oleju po swapie na m20b

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,jestem tu nowy i chciałbym sie dowiedziec paru rzeczy,mianowicie kupiłem niedawno bunie zeswapowaną na 2.5 z 1.8 i teraz jest problem po podłączeniu wszystkich kostek silnik nie kręci i nie ma kontrolki ładowania i ciśnienia oleju.Wie ktoś co to może być z góry dziękuje.
Opublikowano

Zapewne masz źle podłączone kabelki silnika do wiązki budy.

Najlepiej lecieć schematem z e30.de - przynajmniej mi działa. Czasami tylko kolory kabelków mogą być inne i to najczęściej po stronie budy. Leć po prostu po pinach a te najważniejsze kabelki poznasz po grubości - są grubsze od innych i ich kolory zazwyczaj się zgadzają. Pompa paliwa ma czasem tylko zamiast zielono-filetowego kabelka filetowo-czerwony od strony budy.

Poza nim łączysz czarno-żółty z czarno- żółtym i zielony z zielonym - powinno kręcić.

Reszta czujników masz na e30.de

Grr... zaspany byłem, nie doczytałem ż echodzi o M20 a nie M50 ;) Niemniej nie zaszkodzi sprawdzić kabelki bo też rózniły się czasami nieznacznie ... i posprawdzaj wszystkie masy czy ma.

Every weapon needs a master.
Opublikowano

Siedziałem dzisiaj z samego rana i nic :mad2: ,zrobiłem nawet dodatkową mase i dalej nic.możesz mi powiedziec bo jest jeszcze jeden problem ponieważ mam wiązke z e34 nowszą i tam powinien być check panel i może to być właśnie wina tego?Jeżeli tak to czy można to jakoś z mostkować bez tego panela tzn zrobić jeden obwód?

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja przerzucałem M20 na M50 w e34. Wg. tego schematu wszystko śmiga:

http://img4.imageshack.us/img4/9225/schemat2z.jpg

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321