Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was!

Mam okropny problem z wkręceniem przewodu paliwowego do listwy wtryskowej. Śruba wkręca się do pewnego momentu a potem odbija i znowu kręcę od nowa i tak w kółko. Z odkręceniem nie było problemu ale żeby to z powrotem przykręcić to już spory problem. Może jest na to jakiś sposób o którym nie wiem. Proszę was o pomoc!

http://www.gukuweb.com/punto/bmw_paliwo.jpg

Opublikowano
być może gwint jest już starty i dlatego omyka, móglbyś jeszcze w sklepie specjalistycznym kleje i silikony popytać sie o specyfik na gwint. Raz widziałem jak mechanik posmarował wkręcił i działało tylko nie wiem na jak długo. Chyba że wymienisz cały przewód paliwowy ale trochy roboty z tym jest.??
Opublikowano
Tutaj kruciec wydaje sie byc ok. Ale jak w srodku ciekawe..bo nie widać ale nie zaszkodziloby poprawdzic w srodku gwint
Opublikowano

Udało się!!!

Metoda złotego młotka jest po prostu niezawodna:) Oto info dla potomnych jak sobie poradzić z odskakującą nakrętką.

1. Wykręcić dwie śruby mocujące listwę wtryskiwaczy.

2. Podważyć listwę w stronę przewodu tak aby wejście do listwy (dynks) był na równo z metalowym wężem.

3. Wkręcamy nakrętkę do moment aż będzie stawiać opór.

4. Teraz bierzemy młotek i śrubokręt płaski i delikatnie stukamy w nakrętkę tak jakbyśmy chcieli ją wbić do otworu paliwowego do którego wkładamy wąż paliwowy.

5. Po kilku stuknięciach próbujemy kręcić dalej aż nakrętka się wkręci do końca.

6. W razie nie powodzenia cofamy się do punku 2 i próbujemy do skutku.

7. Jeżeli metoda ta nie skutkuje to niestety chyba gwint jest zerwany i zostaje nam tylko wymiana listwy lub węża paliwowego.

Mam nadzieje że się komuś to przyda.