Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam w moim egzemplarzu są sparciałe i popękane gumy przy listwach progowych czy ma to jakiś wpływ na korozję progów. Zauważyłem, że po myciu myjką ciśnieniową zbiera się tam woda i ponadto róg dywanika i wykładziny przy tylnej kanapie od strony drzwi jest mokry. Z tego co się zdążyłem zorientować to zamienników nie ma. Widziałem kilka ogłoszeń na rynku używek ale czy warto? Czy można takie listwy zakupić w salonie? Z góry dziękuje za pomoc.
Opublikowano
chyba kolega nowy w tym fachu :) takich rzeczy nie znajdziesz w zamiennikach. Albo oryginal nowy z bmw, albo z jakiego rozbitka uzywke wezmiesz... ew. mozna poszukac po firmach tuningowych cos podobnego. Takie elementy bardzo rzadko sie psuja (wrecz dlaczego maja sie zepsuc)... dla pewnosci moglbys wrzucic jakies fotki o co chodzi... sprobuje dla ciebie cos znalezc.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przy listwach na progach odchodzą te gumki na około i jest to normalne.Klei się to normalną "kropelką"
ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Jeśli zbiera się tam woda i do tego leci też do wnętrza, to nie jest to wina tych listew, ale odklejonych mat wewnątrz drzwi.

:search: bo tematów z opisem problemu i jego rozwiązaniem jest sporo.