Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam BMW e39 525d. Mam problem z odpaleniem samochodu, a dokładnie chodzi mi o to ,że raz odpala a raz wcale. To zależy od humoru samochodu ;D Zastanawia mnie co może być przyczyną ponieważ byłem w delegacji i odpalała normalnie. Teraz wróciłem i znów są problemy. Mam zdjęcie z błędami jeśli by mi ktoś mógł wyjaśnić o co tu chodzi to byłbym wdzięczny ;)

IMAG0213.jpg

IMG_8218.jpg

Opublikowano

albo cokolwiek po drodze z baku do silnika :wink:

a tak bardziej serio to jeszcze lejący wtryskiwacz lubi takim błędem się objawić

Opublikowano

Panowie (vorfoerderdruck) ciśnienie wstępne, czyli pompa progowa. Widać jak byk 3,3 bar'a.

Nie kombinuj kolego nic innego, bo tylko się w koszta wpędzisz.

Opublikowano

Tyle, że 3.3 bara nie wpływa zbytnio na ciśnienie CR. Wszystko było badane przy rozruchu - nie musi wtedy dobijać do tych 3.8-4.1 zależnie od pompy.

Pomijając już fakt, że wtedy ciśnienie na listwie się zmniejszy, ale będzie stabilne.

Opublikowano
Na tzw. "chłopskie oko" progówka jak nie domaga na wysokich obciążeniach wózek nie jedzie jak należy, na samym dole musi trzymać 3,9.
Opublikowano
Jak się już ruszy to jest wszystko ok :) silnik chodzi jak marzenie tylko jest problem z odpaleniem. Raz pali od razu a na drugi raz wcale.