Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem e34 520i od niedawna... jak to stary samochód ma swoje wady.. chyba najbardziej wkurzający to tylna roleta... Jak się do niej dobrać bo się nie zwija... trzeba demontować całe siedzenie? czy jest inna opcja? bo od bagażnika nie ma dostępu, nie wiem czy jest automatyczna czy ręczna... drugim problem jest to ze nie wiem jak w niej wyregulować światła lewo-prawo, lampy od kierowcy za bardzo świecą w prawo... a silniczek steruje tylko góra-dół ...
Opublikowano

Zeby wyjac rolete musisz zdjac tylne oparcie. Wyjmujesz tylną polke razem z roleta i masz wszystko na wierzchu.

Najpierw wyjmujesz siedzisko, na dole oparcia masz 4 szt plastikowych nakretek na klucz 10. Odkrecasz je, wyjmujesz zaglowki, plastikowe nakladki z ktorych wychodza pasy i mozesz wyjac oparcie. Potem wyjmujesz plastikowe bolce, ktore przytrzymuja owa polka i potem poprostu ja wyszarpujesz. Rolety raczej nie naprawisz. Najlepiej kup drugą. Niektore sa wezsze, a niektore szersze, zalezy od rocznika i jak byly mocowane, na chaczywki przy szybie czy we wglebieniach w dachu. Ale to nie stanowi problemu, bo mozesz wymienic pret ze starej rolety i bedzie wszystko pasowac.

Opublikowano
Kiedys bylo tego na Allegro, ale cos teraz wlasnie nie widze. Ja tez u siebie wymienialem. Troche potem ciezko ja wlozyc spowrotem w ta polke, ale dasz rade. Ew mozna kupic razem z polka na jakims szrocie.
Opublikowano

Dzięki wielkie za pomoc, własnie się rozejrzą za czymś... pólka lekko wchodzi wystarczy trochę ją przegiąć i siedzi ;] Jeszcze pytanie... Czy mogę zamontować elektryczną bo ponoć takie są :D

I pytanie do czego jest ten plastikowy trójkąt.... http://img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/83/95/30/2583953006

Opublikowano
Z tego trojkata wychodzily pasy dla srodkowego pasazera. Elektrycznej nie zamontujesz, nawet nie wiem czy takie byly w E34.
Opublikowano
No tylko ze u mnei ten trójkąt to jest bo jest... taki platik o bez dziury :D a pas mam dla środkowego spod kanapy

Tak jak u mnie, ale nie wiem po co to jest. El. roletkę chyba widziałem gdzieś na allegro w e34, ale chyba w touringu.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano

Ja znalazłem roletę z półką za 100zł...

Kolejna kwestia... bmka mi nie przepala wszystkiej benzyny... wali z wydechu oparami... dodatkowo jak czasami odpalę to przez jakąś chwile falują obroty (tylko jak jest ciepla) --- wina przepływomierza? teraz kwestia tego czy spróbować wyczyścić jakoś.. (samochód stał 10 mies bez jazdy) czy wymienic od razu ?

Opublikowano
No tylko ze u mnei ten trójkąt to jest bo jest... taki platik o bez dziury :D a pas mam dla środkowego spod kanapy

Tak jak u mnie, ale nie wiem po co to jest. El. roletkę chyba widziałem gdzieś na allegro w e34, ale chyba w touringu.

Z tego trojkata wychodzily pasy dla srodkowego pasazera. Elektrycznej nie zamontujesz, nawet nie wiem czy takie byly w E34.

Ten plastikowy trójkąt został zaprojektowany by włożyć do niego klamrę środkowego pasa w celu uniknięcia walania się po tylnej kanapie :)

Opublikowano

Ten plastikowy trójkąt został zaprojektowany by włożyć do niego klamrę środkowego pasa w celu uniknięcia walania się po tylnej kanapie :)

Tak też myślałem, ale jak dla mnie to słabe rozwiązanie.

Opublikowano

A widzisz. Wiedzialem ze cos ze srodkowym pasem :) Moj jest schowany pod kanape :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Boston, dlaczego słabe rozwiązanie. Fakt nie jest jakieś najnowesze, ale sietam trzyma bez problemu. Mi w e30 nawet lekko tam zatrzaskuje. Nikt na środku nei jeździ i sie nie wala a ładnie wisi.:)

PZDR>

Opublikowano
Może funkcjonalne, ale po klasie premium należałoby się spodziewać zwijacza. Szkoda też, że w e34 nie ma tych miejsc na zapięcia jak w e30.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano

Tak, o tym. Niestety nie ma. Jest taka jakby kieszeń na jeden. Chyba, że były jeszcze jakieś inne wersje.

http://desmond.imageshack.us/Himg580/scaled.php?server=580&filename=1001005n.jpg&res=landing

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No tak, ale E30 ma pasy od zewnątrz do środka, a tu jest na odwrót. Od środka na zwnątrz....Tylko na ten środkowy tu nie ma kieszeni...Swoją drogą mogli jużten trzeci pas też zrobić zwijany...No ale w połowie lat 80, gdy tworzono ten samochód to było dużo samochodów bez tylnych pasów....

PZDR>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Skoro stał dłużesj to profilkatycznie zaczołbym od świec i filtra powietrza... Przepływomierz powinno Ci pokazać na komputerze...warto sprawdzić niż od razu wymieniac...

Jeśli chodzi o długie światła, to kable muszą gdzieś być. Wtyczka może sie ze starości rozsypała, ale kable gdzieś muszą być, jak nie ma to spokojnie ciągnij z drugiej lampy. Używa sietego na tyle rzadko ze spokojnie tak bedzie chodzić

PZDR>

Opublikowano
Na kompie nie zawsze pokaze uszkodzenie przeplywki lub innego elementu. Jezeli cos dziala, lecz nie porusza sie w swych wyznaczonych wartosciach to komp tego nie pokaze. Najlepiej podmienic od kogos.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale można sprawdzić w czasie rzeczywistym pracę przepływki...chyba ???

PZDR>

Opublikowano
Wiem ze w nowszych mozna, ale czy w e34 to nie wiem. A dwa to trzeba wiedziec jakie watosci ma pokazywac. Bo co z tego ze cos pokazuje skoro nie wiemy ile ma byc.