Skocz do zawartości

E36 320 automat - problem z nawiewem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

To już mój drogi temat na tym forum i mam przeczucie ze będzie ich więcej. Ponieważ kupiłem taki "dziurawy" egzemplarz. Ale do rzeczy ! Nie do końca wiem jak działa nawiew w tym modelu. W moim wypadku mam elektroniczny panel sterowania i klima i nawiewem. Za pierwszym razem gdy chciałem go uruchomić wciskając "Auto" nie zareagował. Dopiero po 3 dniach eksploatacji pojazdu w którymś momencie się niespodziewanie włączył. Problem polega na tym ze nie można go wyłączyć poprzez wciśnięcie przycisku "Auto". Jedynie zmniejszając sile nawiewu do zera można go poskromić. Gdy przełączam ustawienie nawiewu na "do gory" i wyłączam (tym samym przyciskiem) to tez automatycznie przełącza się na "auto" i wieje na max'a.

Myślałem na początku ze może ten przycisk "Auto" nie styka wiec rozebrałem panel i podłożyłem podkładkę zęby wyeliminować lukę. Ale problem nadal istnieje.