Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie dawno kupiłem BMW e36 325i z 1991 roku z gazem. Muszę zrobić parę poprawek ale nie ufam mechanikom i chcę się dowiedzieć co nie co od was. A więc:

-Gdy jadę w trasie przy wysokich obrotach i wrzucę na luz to po spadku obrotów auto gaśnie.

-wskazówka obrotomierza wychodzi po za skale ( prawdopodobnie gdy wskazuje 4 tys to tak na prawdę są 2 tys,)

-Co raz częściej gdy chcę odpalić samochód to rozrusznik tak jakby syczy, po paru próbach dopiero normalnie odpala.

-Sprzedający powiedział, że auto ma zamontowany reduktor który ogranicza auto ze 192 km na 140.. (Na reduktorze napisane jest 140hp) ale to powinno dotyczyć tylko gazu, więc dlaczego na benzynie jest podobnie? Powiedział mi też, że to właśnie przez ten reduktor wskazówka obrotomierze wychodzi po za skale.)

-Gdy jezdze na benzynie auto potrafi się dławić nią tzn. Dodając gazu obroty spadają, nie chodzi równo, dopiero po jakimś czasie mogę ruszyć.

Proszę o jakieś wskazówki dotyczące tych problemów. Z góry dziękuję :).

Opublikowano

z tym obrotomierzem to moze wczesniej miał popsuty licznik i wsadził jakis od 4 cylindrówki albo miał 4 cylindrówke i robił swapa i wsadził silnik 6 cylindrowy ale nie zmienił zegarów i masz taki efekt. Z tym ze auto gasnie to silniczek krokowy do wymiany lub wyczyszczenia on odpowiada za obroty jałowego biegu, a rozrusznik do regeneracji pomału juz sie kończy.

ten reduktor napewno nie wpływa na obroty silnika czytaj wyżej.

LECZ najpierw pojechał bym na kompa ON PRAWDE CI POWIE zapłacisz 100 zł ale nie bedziesz gdybał.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak odłącz gaz. Podejrzewam ze z tym reduktorem to koleś miał niejeden wystrzał wiec sprawa moze byćgrubsza.

PZDR>

Opublikowano

co do gazu to reduktor na już do wymiany nowy około 300zł po drógie odłącz gaz doprowadź silnik do stanu należytego by można normalnie jeździc na benzynie a potem dopiero podłaczyć gaz...

Sprawdź kolektor ssący czy gdzieś nie ciągnie lewego itp. silniczek krokowy jak kolega pisał znajduje się pod kolektorem o reszte pytaj :D